Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή των πολιτών - Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσμτα (photo)

Τα ποσοστά της κάθε περιφέρειας

8 Οκτωβρίου 2023 16:35
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή των πολιτών - Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσμτα (photo)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Σε ποσοστό 32,1% ανέρχεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέχρι της 15:00 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. Το πρωί, μέχρι τις 11:30, η συμμετοχή ήταν στο 14,5% μέχρι στιγμής η συμμετοχή - Πού ψήφισαν περισσότεροι

Αναλυτικά, ανά Περιφέρεια, στην Ανατολική Μακεδονία έχει ψηφίσει το 33,6%, στην Κεντρική Μακεδονία το 33,3%, στη Δυτική Μακεδονία το 30,7%, στην Ήπειρο το 36,4%, στη Θεσσαλία το 36,6%, στο Ιόνιο το 29,8%, στη Δυτική Ελλάδα το 35,1%, στη Στερεά Ελλάδα το 38,2%, στην Αττική το 27,3%, στην Πελοπόννησο το 32%, στο Βόρειο Αιγαίο το 28,8%, στο Νότιο Αιγαίο το 34,4% και στην Κρήτη το 36,7%.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ειδικά για την περιφέρεια Θεσσαλίας, που δοκιμάστηκε πρόσφατα από πλημμύρες, τα ποσοστά συμμετοχής στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας είναι 38,2%, στη Λάρισα 36,8%, στη Μαγνησία 34,1%, Σποράδες 39,2% και 37,5%.

Ο κ. Λιβάνιος εκτίμησε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμμετοχή πιθανόν να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το αντίστοιχο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές τις ίδιες ώρες ήταν 29,1%. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης στην ΕΡΤ, τα πρώτα ασφαλή στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται περίπου στις 22.30 το βράδυ της Κυριάκης, αν και νωρίτερα θα υπάρχει πολύ καλή ροή αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών εκλογών θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr, καθώς όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών, οι ιθύνοντες της Singular Logic θα ενημερώνουν συνεχώς τη σελίδα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα απόψε το βράδυ, ίσως και μεγαλύτερη από τη τη νύχτα των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Ο λόγος, προφανώς, είναι πως οι περισσότεροι πολίτες ενδιαφέρονται για την πορεία των αποτελεσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους και ειδικότερα σε εκείνους όπου ψήφισαν ή κατοικούν, ή σε εκείνα που είναι οι ίδιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή περιφερειακοί σύμβουλοι, με τον αριθμό τους να αγγίζει περίπου τις 152.000.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share