Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Εκλογικό «μπαμ» Γιάννη Καλλιάνου: «Δύο μέρες με νερό - Το "παράδοξο" την Κυριακή της κάλπης...»

Ο μετεωρολόγος έδωσε την πλήρη εικόνα του Σαββατοκύριακου

6 Οκτωβρίου 2023 17:52
Εκλογικό «μπαμ» Γιάννη Καλλιάνου: «Δύο μέρες με νερό - Το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Μία πολύ ευχάριστη είδηση για τους ταξιδιώτες της Κυριακής (8/10) είχε ο Γιάννης Καλλιάνος, ημέρα που όλη η Ελλάδα θα πάει στην κάλπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Ο μετεωρολόγος μίλησε στο Live News του Mega για βροχές που θα πλήξουν τη χώρα σε συγκεκριμένες περιοχές το Σάββατο και την Δευτέρα, ωστόσο εντύπωση κάνει πως την Κυριακή ο ουρανός θα είναι απολύτως καθαρός παντού. Έτσι θα πρέπει να προσέξετε μόνο όσοι αποφασίσετε να φύγετε από σήμερα ή αύριο Σάββατο. Κάλπη με... αντηλιακό λοιπόν!

Δείτε ακόμα: Φουλ χιόνι από τις 10 του μήνα... Τα Μερομήνια φέρνουν ισχυρή κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα

Αναλυτικότερη πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο βίντεο που ακολουθεί:

«Φωτιά» τα Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας με πυκνό χιόνι παντού! Αναλυτικά ημερομηνίες

Μερομήνια 2023-2024: Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει νωρίς.

Μερομήνια 2023-2024: Αναλυτικά η πρόβλεψη ανά μήνα

Από τον Νοέμβριο όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην Ελλάδα, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει καθώς οι ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιόνια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει μετέπειτα μια νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και στην Αττική.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα. Μετά τις 5 Φεβρουαρίου οι νοτιάδες θα φέρουν βροχές σε όλη τη χώρα. Μετά τις 10 του μήνα μέχρι και τις 20 ο καιρός θα καλυτερεύσει. Αμέσως μετά όμως ένα νέο ψυχρό κύμα θα «χτυπήσει» τη χώρα μας και θα δώσει χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Αυτή η ψυχρή εισβολή θα μας ταλαιπωρήσει με κρύο ως το τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Θα πέσουν χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας και βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Η κατάσταση μετά τις 10 με 15 Μαρτίου δείχνει να καλυτερεύει και ο καιρός μαλακώνει αρκετά.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές, ενώ βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ο Μάιος θα χαρακτηρίζεται από βροχές από 15 έως 20 του μήνα, ενώ μετά τις 20 θα φτάσει για τα καλά τη ζέστη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share