Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

13χρονη έγκυος στη Νάξο: «Είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί! Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να τον κόψει» - Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών της

«Της έδωσαν καθαρκτικό και ήπιε για να ενεργηθεί και όπως σφιγγόταν για να ενεργηθεί, της έφυγε το παιδί και έπεσε μέσα στο μπάνιο»

4 Οκτωβρίου 2023 17:14
13χρονη έγκυος στη Νάξο: «Είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί! Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να τον κόψει» - Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξεχειλίζει η οργή από τους συγγενείς της 13χρονης εγκύου μαθήτριας στη Νάξο που γέννησε στις τουαλέτες νοσοκομείου, καθώς θεωρούν αδιανόητο πως οι γιατροί μπέρδεψαν την εγκυμοσύνη της με τον τυμπανισμό, δίνοντάς της καθαρκτικό αντί να καταλάβουν ότι γεννάει.

«Την πήγανε στον γιατρό και ούτε οι γιατροί, απορώ, δεν βρήκανε το παιδί μέσα στην κοιλιά της, που είναι ένα πράγμα που πιάνεται, φαίνεται;», λέει συγγενής της.

Το χρονικό

Το κορίτσι πάει στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Ο παιδίατρος που την εξετάζει ενημερώνεται προφορικώς από την ίδια και τη μητέρα της πως η ανήλικη δεν έχει σεξουαλικές σχέσεις. Βάσει αυτού, διαγιγνώσκει χρόνια δυσκοιλιότητα και τυμπανισμό.

«Ο παιδίατρος την εξέτασε, δεν ξέρω αν έβαλε το στηθοσκόπιο να εξετάσει την κοιλιά της. Αν το έβαζε, προφανώς θα άκουγε την καρδιά του μωρού. Ήταν σχηματισμένο παιδί, έτοιμο να γεννηθεί».

Η ανήλικη δεν υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, με τον παιδίατρο μάλιστα να της χορηγεί κλύσμα.

«Της έδωσαν καθαρκτικό και ήπιε για να ενεργηθεί και όπως σφιγγόταν για να ενεργηθεί, της έφυγε το παιδί και έπεσε μέσα στο μπάνιο. Γιατί να μην το καταλάβουνε; Γιατί να μην το καταλάβουνε αυτοί οι άνθρωποι;».

Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν υπάρχει γυναικολόγος αλλά ούτε και ακτινολόγος ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε άδεια. Αποτέλεσμα; Την ακτινογραφία διάβασε ο παιδίατρος με τη βοήθεια ενός χειρουργού και βρήκαν: «πέρασαν για φερμουάρ την σπονδυλική στήλη».

«Στην ακτινογραφία δεν είδαν το παιδί. Δε ξέρω αν υπήρχε ή δεν υπήρχε ακτινοδιαγνώστης. Όμως, νομίζω μια τέτοια ακτινογραφία μπορεί να τη διαβάσει ο κάθε γιατρός. Το περιστατικό το κοίταξε και ο χειρουργός. Είπαν ότι πρόκειται για πρόβλημα που έχει στη κοιλιά, τυμπανισμό».

«Είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί! Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να τον κόψει»

Η απίστευτη Οδύσσεια της ανήλικης δεν σταματά μόνο στη λάθος διάγνωση και τον τοκετό σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, περίμενε να φτάσει στο νοσοκομείο ιδιώτης γυναικολόγος για να κόψει τον ομφάλιο λώρο.

«Πήγαν εκεί, είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα, το έβγαλαν. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί. Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να κόψει τον ομφάλιο λώρο».

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του LIVE NEWS φανέρωσε όλες τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς πιθανόν τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί εάν είχαν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις, δηλαδή να υπήρχε γυναικολόγος στο νοσοκομείο για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην 13χρονη και να μην κληθεί ιδιώτης, και να υπήρχε ακτινολόγος για να διαβάσει σωστά την ακτινογραφία και να καταλάβει πως αυτό που έβλεπε δεν ήταν φερμουάρ αλλά σπονδυλική στήλη εμβρύου.

«Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος».

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου για να τοποθετηθεί δημοσίως για τα όσα έλαβαν χώρα το πρωί του Σαββάτου, η οποία δεν ήθελε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο.

«Πολύ περίεργο το περιστατικό»

«Πάνω από όλα θα πρέπει να διευκρινιστεί η διαδικασία που έγινε όσον αφορά στο κορίτσι στο νοσοκομείο, πώς έγινε και όλα αυτά γίνονται μετά από εντολή που θα δώσει η κεντρική υπηρεσία του νοσοκομείου», είπε, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Τα απλά πράγματα, ανεξάρτητα της ιδιότητας, ο κάθε γιατρός μπορεί να τα δει», σημείωσε.

«Γιατί όλα πήγαν στραβά δεν το έχω καταλάβει, γι’ αυτό και είμαι πολύ επιφυλακτική σε όλα, είναι πολύ περίεργο το περιστατικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share