Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Αλλαγή πλεύσης» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Νέα εικόνα πριν το Σαββατοκύριακο - Πρέπει να περιμένουμε στη χώρα…»

Προειδοποίηση του μετεωρολόγου για τα φαινόμενα που έρχονται τις επόμενες μέρες

3 Οκτωβρίου 2023 23:38
«Αλλαγή πλεύσης» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Νέα εικόνα πριν το Σαββατοκύριακο - Πρέπει να περιμένουμε στη χώρα…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολική αλλαγή πλεύσης από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον καιρό των επόμενων ημερών, αφού την Παρασκευή (6/10) έρχονται στη χώρα βροχές και τοπικές καταιγίδες, σε πολύ συγκεκριμένες όμως περιοχές.

Ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega σε γενική καλοκαιρία που θα δούμε στην ελληνική επικράτεια μέχρι και την Πέμπτη, ενώ και τα φαινόμενα της Παρασκευής δε θα πρέπει να ανησυχούν παρά μόνο κατοίκους ορεινών περιοχών.

Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο πως δε θέλησε να δώσει κάποια εικόνα για το Σαββατοκύριακο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, που πολύς είναι ο κόσμος που θέλει να ταξιδέψει, κάτι που αναμένεται να μας το δείξει πια από αύριο. Δείτε ακόμα: «16 με 23 Δεκεμβρίου θα χιονίσει στην...»: Τα Μερομήνια μίλησαν

Η αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό:

Πυκνό χιόνι τα Χριστούγεννα και στην Αθήνα; Τα Μερομήνια ξεκαθαρίζουν

Καιρός Χριστουγέννων 2023: Ποια είναι η πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων του 2023 σύμφωνα με τα Μερομήνια; Θα έχουμε χιονισμένα Χριστούγεννα φέτος;

Μερομήνια 2023- 2024 Δεκέμβρης:

Βροχάρης και συνεπώς αισιόδοξος εισέρχεται. Συνεχίζει έτσι ως τα … «νικολοβάρβαρα» και λίγο ακόμα. Μετά το δεκάρισμα ίσως φουντώσουν τα υγρά στοιχεία , για να ακολουθήσει εναλλαγή και ύφεση.

Πάνω στο χαμήλωμα των φαινομένων, ο βοριάς θα πάρει τη σκυτάλη, αργά αλλά σταθερά, θα αυξάνει τις εντάσεις του και πολύ πιθανά, θα μας επιδαψιλέψει με χιονόνερο ή χιόνι. Πάνω στα χριστουγεννόσκολα ημερεύει ξανά η κατάσταση, μέχρι να παραδοθεί η σκυτάλη στο νέο μήνα και στο νέο χρόνο.

Μερομήνια 2023- 2024 Γενάρης:

Εισέρχεται φουριόζος και απειλητικός. Δυνατός ο βοριάς και κρύος, με χιονάκια στα βορεινά και στα ψηλώματα. Γρήγορα όμως το μετανιώνει και γύρω στα Θεοφάνια, αλλάζει πρόσωπο, προς διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση.

Μετά από πολύ σύντομη ηρεμία , γυρίζει βροχερός νοτιάς, που δυναμώνει σταδιακά, τρίζοντας τα δόντια, κατάσταση που κρατά μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση ηρεμεί και η βαρυχειμωνιά παίρνει ένα μεγάλο διάλειμμα. Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε όμορφες ημέρες τον Γενάρη, μέχρι το τέλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share