Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Βι@σμος 12χρονης στον Κολωνό: «Οκτώ παιδιά είναι όλα σε τραγική κατάσταση! Φωτογραφίες της ανήλικης δεν βρέθηκαν ποτέ στο κινητό της μητέρας» - Κάθετος ο Απόστολος Λύτρας (Video)

«Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Και θυμηθείτε το ότι και στο δικαστήριο αυτές οι κατηγορίες θα πέσουν»

3 Οκτωβρίου 2023 13:10
Βι@σμος 12χρονης στον Κολωνό: «Οκτώ παιδιά είναι όλα σε τραγική κατάσταση! Φωτογραφίες της ανήλικης δεν βρέθηκαν ποτέ στο κινητό της μητέρας» - Κάθετος ο Απόστολος Λύτρας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε το πρωί της Τρίτης για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, μετά το βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που πρόσθεσε στο κατηγορητήριο για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης τόνισε ότι «παρά το ότι υπήρχε εισαγγελική πρόταση ενός αξιόλογου εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών να μην ασκηθεί κατηγορία για την μητέρα για πορνογραφικό υλικό, έρχεται τώρα το συμβούλιο και αλλάζει τις συγκεκριμένες κατηγορίες και αναφέρει ότι η μητέρα εξέδιδε την κόρη και ότι υπήρχε πορνογραφικό υλικό. Και οι ίδιοι οι δικαστές έχουν διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Η μητέρα λοιπόν αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι απλά έδειξε εμπιστοσύνη στον βασικό κατηγορούμενο. Το παιδί πήγαινε συνέχεια εκεί. Πράγματι η μητέρα για ώρες το άφηνε το παιδί. Δεν θα βγει κάποιος να πει ότι η μητέρα ήταν πάνω στο παιδί και το παιδί ξέφυγε.

Άφηνε το παιδί πάρα πολλές ώρες με αποτέλεσμα, αφού της κέρδισε την εμπιστοσύνη ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, αυτός να μπει σε όλες αυτές τις διαδικασίες. Επίσης έχει γίνει μία παρανόηση. Φωτογραφίες της ανήλικης δεν βρέθηκαν ποτέ στο κινητό της μητέρας. Έχουν βρεθεί στο κινητό της 12χρονης» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Εγκληματική η αμέλεια της μητέρας - Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξέδιδε την κόρη της»

Ο κ. Λύτρας παραδέχθηκε ότι η μητέρα επέδειξε εγκληματική αμέλεια και σημείωσε ότι το θέμα είναι να βρεθούν αυτά τα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μητέρα εξέδιδε η ίδια την κόρη της.

«Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Και θυμηθείτε το ότι και στο δικαστήριο αυτές οι κατηγορίες θα πέσουν. Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, γιατί για να έχεις τέτοια στοιχεία θα πρέπει να έχεις κάποιες μαρτυρίες από "πελάτες", ότι η μητέρα έκανε κάποιες συνεννοήσεις, έστελνε η μητέρα το παιδί και διάφορα άλλα τέτοια. Αυτά δεν υπάρχουν».

Τέλος, ο κ. Λύτρας έκανε γνωστό ότι η 12χρονη είναι σε άθλια κατάσταση, όπως και τα αδέλφια της. «Οκτώ παιδιά είναι όλα σε τραγική κατάσταση. Όλα στηρίζουν τη μητέρα. Η θεία στηρίζει τη μητέρα που επαναλαμβάνω: αυτό όλο το θέμα βγήκε από τη θεία»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share