Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινεί ο 8χρονος Αλέξιος: «Είναι ένα θαύμα, είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα θα είμαι σαν τα άλλα παιδάκια»

Το πιο όμορφο δώρο ζωής δέχθηκε ο 8χρονος Αλέξιος, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού με δότρια τη μητέρα του

2 Οκτωβρίου 2023 08:51
Συγκινεί ο 8χρονος Αλέξιος: «Είναι ένα θαύμα, είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα θα είμαι σαν τα άλλα παιδάκια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκινεί ο 8χρονος Αλέξιος, καθώς μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση, είναι χαρούμενος που τώρα θα είναι σαν τα άλλα παιδάκια, ενώ η μητέρα του κάνει λόγο για θαύμα.

Ζωή για 2η φορά του έδωσε η μητέρα του, καθώς έγινε δότρια του νεφρού της για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη μητέρα που κάνει κάτι τέτοιο.

Ο μικρός Αλέξιος βρέθηκε σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η μεταμόσχευση νεφρού, που του έσωσε τη ζωή. Τη συγκινητική ιστορία της οικογένειας δημοσιεύουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ένα θαύμα! Πολλά παιδιά όταν υποφέρουν από κάποια ασθένεια δεν έχουν όρεξη να φάνε. Ο Αλέξιος είχε έντονο φόβο απέναντι στο φαγητό. Μετά την εγχείρηση όμως είδα τη διαφορά», λέει η Νικολέττα, μητέρα του 8χρονου.

«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου όταν βρισκόμουν στην αναμονή. Η Νικολέττα και ο Αλέξιος είναι η οικογένειά μου. Αν μπορούσα θα έδινα και τους δυο νεφρούς μου στον Αλέξιο», είπε ο πατέρας του μικρού.

Mετά την εγχείρηση, ο μικρός Αλέξιος φώναζε: «Είμαι χαρούμενος, επειδή καταφέραμε να κάνουμε τη μεταμόσχευση και θα είμαι σαν τα άλλα παιδάκια».

Μεγαλείο ψυχής: Δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μητέρα της και της έσωσε τη ζωή

Mια μητέρα 5 παιδιών από την Αμερική, η Jessica Jordan, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στο μεγαλείο της ψυχής της κόρης της, η οποία της έκανε ένα ανεκτίμητο δώρο και δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μαμά της, σώζοντας την.

Η Jordan διαγνώστηκε κοκκιωμάτωση με πολυαγγειίτιδα, μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια, πριν από 12 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το συγκεκριμένο αυτοάνοσο προκαλεί οίδημα και φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος σε όργανα όπως οι πνεύμονες και τα νεφρά.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Jordan. Τα νεφρά της είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά και χρειαζόταν πολύ συχνά αιμοκάθαρση. Έπρεπε, λοιπόν, επειγόντως να βρει συμβατό δότη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση για να ζήσει. Την ίδια ώρα, συγκινεί μια πεθερά που έδωσε το νεφρό στη νύφη της.

Η Jessica Jordan με την κόρη της

Tότε ήταν που η 18χρονη κόρη της προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, λέγοντάς της ότι το μόνο που την ένοιαζε ήταν «να ζήσει πολλά και καλά χρόνια». Παρά τις ενστάσεις της Jordan, η Brooke δεν άλλαζε με τίποτα γνώμη.

Τελικά, η Jordan υπέκυψε και δέχτηκε αυτό το πολύτιμο δώρο από την κόρη της.

Η μεταμόσχευση στέφθηκε από επιτυχία και η μητέρα 5 παιδιών απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και δηλώνει ευγνώμων για την θυσία που έκανε η κόρη της για να γίνει καλά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share