Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Νέες Ταυτότητες: Μη βιαστείτε να τις βγάλετε ακόμη - Ξανά στα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβριο για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη (video)

Νέα μεταρρύθμιση για τα προσωπικά δεδομένα έχει στα... σκαριά η κυβέρνηση

1 Οκτωβρίου 2023 19:26
Νέες Ταυτότητες: Μη βιαστείτε να τις βγάλετε ακόμη - Ξανά στα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβριο για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μια βασική μεταρρύθμιση ως προς τα προσωπικά δεδομένα έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Πρόκειται για τον προσωπικό (και μοναδικό) αριθμό για κάθε πολίτη, που αναμένεται να μπει στη ζωή μας από το τέλος Δεκεμβρίου.

Αυτός ο αριθμός θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που μας «συνοδεύουν» μέχρι σήμερα στις συναλλαγές με το δημόσιο: Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, τον αριθμό διαβατηρίου. Όλα αυτά μαζί (πιθανότατα και ο αριθμός του διπλώματος) θα γίνουν... «ένα» και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάτι σαν ΑΦΜ συν κάποια επιπλέον ψηφία.

Μετά τις νέες ταυτότητες, που ήδη εκδίδονται, θα έρθει και ο προσωπικός αριθμός του πολίτη, που θα χρησιμοποιεί ο καθένας σχεδόν για το σύνολο των συναλλαγών του με το δημόσιο αντικαθιστώντας κάθε άλλον αριθμό.

Άρα λοιπόν οι πολίτες μάλλον δεν πρέπει να... βιάζονται να αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες αφού θα χρειαστεί να προσέρχονται εκ νέου στα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβριο όπου θα τυπώνεται σ’ αυτές ο προσωπικός αριθμός τους ατελώς, όταν θα είναι πλέον διαθέσιμος.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Ο αριθμός θα μπορεί να προστίθεται από τον Δεκέμβριο και μετά, γιατί δεν είμαστε νομοθετικά έτοιμοι για αυτόν τον προσωπικό αριθμό.

Όμως επειδή η χώρα έχει δεχτεί πολλές προειδοποιήσεις για την καθυστέρηση έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά προχωράμε στην έκδοση αυτών των ταυτοτήτων, καταβάλλεται μία προσπάθεια και έτσι θα γίνει να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, να εφαρμοστεί το μοντέλο της πλατφόρμας με τα εμβόλια.

Δηλαδή θα μπαίνεις στην πλατφόρμα, θα καταθέτεις την αίτηση, θα σου έρχεται ειδοποίηση, θα πηγαίνεις στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, στου Ζωγράφου, της Καλλιθέας, της Λαμίας την τάδε μέρα και ώρα για να περάσεις τη διαδικασία έκδοσης της ταυτότητάς σου. Μία διαδικασία η οποία θα είναι εύκολη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share