Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

«Κραδασμός» Τάσου Αρνιακού: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη - Είναι τα απόνερα και χτυπούν μέχρι και την...»

Οι περιοχές που δε θα... ησυχάσουν ακόμη

30 Σεπτεμβρίου 2023 19:58
«Κραδασμός» Τάσου Αρνιακού: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη - Είναι τα απόνερα και χτυπούν μέχρι και την...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για σαφή βελτίωση που έχουμε μπροστά μας, αλλά και τα απόνερα της κακοκαιρίας Elias που είναι ακόμη εδώ και θα χτυπήσουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας την Κυριακή (1/10), μίλησε ο Τάσος Αρνιακός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο μετεωρολόγος στάθηκε στις βροχές και τις καταιγίδες που επιμένουν και την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, ενώ επεσήμανε τη γενική καλοκαιρία που θα δούμε να... κάθεται για μέρες πια. Την ίδια ώρα έχουμε και καιρικό «συναγερμό» από Ερμιόνη Κατιρτζόγλου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Επιμένει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και λέει αυτό που «τρέμουμε» όλοι: Πότε έρχεται ισχυρή κακοκαιρία διαρκείας – Πού θα «χτυπήσει»

Μπορεί ουσιαστικά η κακοκαιρία Elias να μας αποχαιρέτησε, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες όχι, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Νέα κακοκαιρία: Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια έπεσε τεράστιος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ το φαινόμενο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Ο ίδιος σημείωσε: «Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων – που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά – τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».

Σημείωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία»

Τέλος σημείωσε πως η κακοκαιρία θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος. Σημειώνεται πως χθες ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επερχόμενη νέα κακοκαιρία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share