Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Τα σόναρ φέρεται να εντόπισαν τα συντρίμμια – «Ακούσαμε ένα μπαμ, έπεσε στη θάλασσα»

Οι έρευνες συνεχίζονται σε δύσκολες συνθήκες - Αγωνία για τον πιλότο

28 Σεπτεμβρίου 2023 21:20
Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Τα σόναρ φέρεται να εντόπισαν τα συντρίμμια – «Ακούσαμε ένα μπαμ, έπεσε στη θάλασσα»
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Από Δέσποινα Τσίρου

Τα συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια φέρεται να έχουν εντοπίσει τα σόναρ των σκαφών του Λιμενικού που σαρώνουν την περιοχή, τη στιγμή που κάτοικοι περιγράφουν τη μοιραία στιγμή. «Ακούσαμε ένα μπαμ, έπεσε στη θάλασσα» ανέφεραν μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, άτομα που μένουν στη περιοχή μίλησαν στην ΕΡΤ και δήλωσαν πως ακούστηκε ένα μπαμ, ενώ μια γυναίκα είπε ότι είδε το ελικόπτερο να χάνει ύψος και μετά από λίγο να πέφτει στη θάλασσα.

Έτσι, έχουν ξεκινήσει μεγάλες έρευνες σε βάθος 50 με 70 μέτρων για να βρεθούν συντρίμμια του ελικοπτέρου και ο χειριστής του. Από αέρος στις έρευνες συνδράμει η Πολεμική Αεροπορία με Super Puma και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο S-70

Ωστόσο, τις έρευνες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και τα υλικά που έπεσαν στο νερό από τις πλημμύρες. Επίσης, επιχειρούν σκάφη και δύτες του Λιμενικού, ενώ φέρεται να βρέθηκαν κομμάτια από την άτρακτο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share