Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία Elias: Η στιγμή που ο πρόεδρος του χωριού Σωτήριο σώζει από βέβαιο πνιγμό κουτάβι που έχει εγκλωβιστεί σε καγκελόπορτα (video)

«Σώσαμε και ένα σκυλάκι, εκτός από τις υπόλοιπες ζωές που σώσαμε»

28 Σεπτεμβρίου 2023 14:16
Κακοκαιρία Elias: Η στιγμή που ο πρόεδρος του χωριού Σωτήριο σώζει από βέβαιο πνιγμό κουτάβι που έχει εγκλωβιστεί σε καγκελόπορτα (video)
Από Εύη Κουρίδου

Τον φύλακα άγγελό του γνώρισε ένα σκυλάκι σε πλημμυρισμένο οικόπεδο στη Λάρισα, όταν κάποιος κάτοικος προσπάθησε να το απεγκλωβίσει.

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης (28/9), διενεργήθηκαν έλεγχοι για εγκλωβισμένους ανθρώπους και ζώα, με την κάμερα του OPEN να καταγράφει τη στιγμή που ο πρόεδρος του χωριού Σωτήριο απεγκλώβισε ένα σκυλάκι που είχε πιαστεί σε εξώπορτα σπιτιού. Θυμηθείτε επίσης: Υπερήρωες: Πυροσβέστες σώζουν σκυλάκι από πλημμυρισμένη επιχείρηση μετά την κακοκαιρία Daniel

Το μικρό ζώο φαίνεται να είχε προσπαθήσει να περάσει από την κλειστή πόρτα για να γλυτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά κατέληξε να παγιδευτεί στην καγκελόπορτα. Ο πρόεδρος του χωριού το πήρε στα χέρια με προσοχή και το ανέβασε στο λεωφορείο.

«Σώσαμε και ένα σκυλάκι, εκτός από τις υπόλοιπες ζωές που σώσαμε», είπε. Το ζωάκι έφερε εκδορές και ήταν εμφανώς σοκαρισμένο, αλλά φάνηκε να συνέρχεται γρήγορα.

«Στα χαμένα» κάτοικος της Λάρισας: «Η Θεσσαλία διαλύθηκε, τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό - Θα πεθάνουμε» (video)

Απελπισμένος από την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία, κάτοικος στο Κιλελέρ μίλησε στην ΕΡΤ για την κακοκαιρία Elias.

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά», είπε με απόγνωση στο βλέμμα και κοιτώντας τις εικόνες αποκάλυψης μετά το σπάσιμο τμήματος του φράγματος στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη ενώ δήλωσε «θα πεθάνουμε». Μιλώντας για τις τεράστιες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες είπε ότι και ο ίδιος, όπως δεκάδες άλλοι, έχει καταστραφεί ενώ ο Πλατύκαμπος «πνίγηκε» κάτω από τα νερά.

Δείτε επίσης: Λίμνη Κάρλα: «Τι κακό έπεσε Θεέ μου στο σπιτικό μας...» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 43χρονου ψαρά που βρέθηκε νεκρός (video)

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η Θεσσαλία διαλύθηκε. Τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό. Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να φάει», δήλωσε με απόγνωση ο άνθρωπος, το σπίτι του οποίου για δεύτερη φορά βυθίστηκε κάτω από το νερό και τις λάσπες.

Και όπως αποκάλυψε, οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share