Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στην Ελλάδα δε βαριέσαι ποτέ: Ψάρια σπαρταράνε στους δρόμους του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας (video)

Πρωτοφανές θέαμα θα λέγαμε, αν ήταν

28 Σεπτεμβρίου 2023 11:10
Στην Ελλάδα δε βαριέσαι ποτέ: Ψάρια σπαρταράνε στους δρόμους του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας (video)
Από Εύη Κουρίδου

Μέσα σε έναν μήνα η πόλη του Βόλου, και ευρύτερα της Θεσσαλίας, έχει δει να συμβαίνουν τα απίστευτα από τις απανωτές κακοκαιρίες.

Η κακοκαιρία «Elias» σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Μαγνησίας, προκαλώντας ξανά τεράστιες υλικές και οικολογικές καταστροφές.

Το newspaper.gr μεταδίδει το απίστευτο σκηνικό που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Νεάπολης του Βόλου, όταν με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν να δουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιουσίες τους και στην περιοχή που κατοικούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ψάρια «ξεβράστηκαν» -πιθανότατα- από το ποτάμι του Ξηριά και σπαρταρούσαν στη μέση του δρόμου. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου έπληξαν την περιοχή. Θυμηθείτε στη Λάρισα: Ψάρια κολυμπούν σε πεζοδρόμιο μετά την υπερχείλιση του Πηνειού (videos)

Δείτε το βίντεο

Ψάρια βγήκαν στη στεριά

Ψάρια βγήκαν στη στεριά

«Στα χαμένα» κάτοικος της Λάρισας: «Η Θεσσαλία διαλύθηκε, τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό - Θα πεθάνουμε» (video)

Απελπισμένος από την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλία, κάτοικος στο Κιλελέρ μίλησε στην ΕΡΤ για την κακοκαιρία Elias.

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά», είπε με απόγνωση στο βλέμμα και κοιτώντας τις εικόνες αποκάλυψης μετά το σπάσιμο τμήματος του φράγματος στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη ενώ δήλωσε «θα πεθάνουμε». Μιλώντας για τις τεράστιες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες είπε ότι και ο ίδιος, όπως δεκάδες άλλοι, έχει καταστραφεί ενώ ο Πλατύκαμπος «πνίγηκε» κάτω από τα νερά.

Δείτε επίσης: Λίμνη Κάρλα: «Τι κακό έπεσε Θεέ μου στο σπιτικό μας...» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 43χρονου ψαρά που βρέθηκε νεκρός (video)

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η Θεσσαλία διαλύθηκε. Τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό. Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να φάει», δήλωσε με απόγνωση ο άνθρωπος, το σπίτι του οποίου για δεύτερη φορά βυθίστηκε κάτω από το νερό και τις λάσπες.

Και όπως αποκάλυψε, οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share