Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέο 112 «ξύπνησε» τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ασήμι, Πευκί, Γούβες και Αρτεμίσιο

Με εντολή του δημάρχου

28 Σεπτεμβρίου 2023 07:20
Νέο 112 «ξύπνησε» τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ασήμι, Πευκί, Γούβες και Αρτεμίσιο
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
Από Εύη Κουρίδου

Νέο μήνυμα από το 112 δέχθηκαν κάτοικοι σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (28/9), λόγω της κακοκαιρίας «Elias».

Με εντολή του δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Απόκοσμες εικόνες από την κακοκαιρία «Elias»: Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας

Σε δρόμους γεμάτους… λάσπη έχει μετατραπεί η Λίμνη Ευβοίας, που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας Elias τις τελευταίες ώρες. Οι απόκοσμες εικόνες σοκάρουν, καθώς η λάσπη έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Ειδικότερα, ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά είναι τεράστιος και έχει καταλήξει μέχρι και στη θάλασσα, ενώ κάτοικοι της Εύβοιας έχουν ανέβει στις ταράτσες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Gimnastirio Limnis, δείχνουν ότι ο όγκος της λάσπης είναι τέτοιος που έχει αλλάξει το χρώμα του νερού της θάλασσας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται και στους δρόμους της πόλης, που έχουν καλυφθεί με λάσπη, ενώ από ορισμένα σημεία που έχουν πλημμυρίσει, υπάρχει συνεχής ροή.

Άρχισαν τα όργανα με την κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν δρόμοι και φούσκωσαν ρέματα στην Κορινθία

Μετά το μήνυμα του 112 στην Αττική, άρχισαν τα όργανα στην Κορινθία λόγω της κακοκαιρίας Elias, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και φούσκωσαν ρέματα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και πλημμύρισαν δρόμοι μετά την ισχυρή βροχόπτωση στα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, με τους δρόμους να είναι απροσπέλαστοι σε Καλιάνους, Καίσαρι, Κεφαλάρι και Στυμφαλία.

Επίσης, σύμφωνα με το korinthostv.gr, ισχυρή βροχόπτωση πλήττει εδώ και ώρες χωριά του Δήμου Νεμέας όπως τα Αηδόνια και το Πετρί. Μάλιστα, στο Πετρί φούσκωσαν τα ρέματα μετά την έντονη νεροποντή, ενώ νωρίτερα υπερχείλισε το ρέμα στα Αηδόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share