Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Μετεωρολογική «βόμβα» Σάκη Αρναούτογλου - «Δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ τέτοια ένταση μέσα σε τόσο ελάχιστο διάστημα»

Η ανάρτησή του για το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Elias στη Μαγνησία

27 Σεπτεμβρίου 2023 23:22
Μετεωρολογική «βόμβα» Σάκη Αρναούτογλου - «Δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ τέτοια ένταση μέσα σε τόσο ελάχιστο διάστημα»
Φωτογραφία δεξιά: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Καιρός: Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» τη Μαγνησία, ενώ οι πολίτες του Βόλου τέθηκαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των επικίνδυνων φαινομένων.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «δεν θυμάται ποτέ κάποια περιοχή να έχει «χτυπηθεί τόσο από κακοκαιρία».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει το εξής:

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει «χτυπηθεί» απο κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διαστημα όπως η Μαγνησία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα/τετ. μέτρο και τα 1000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν...

Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Απόκοσμες εικόνες από την κακοκαιρία «Elias»: Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας

Σε δρόμους γεμάτους… λάσπη έχει μετατραπεί η Λίμνη Ευβοίας, που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας Elias τις τελευταίες ώρες. Οι απόκοσμες εικόνες σοκάρουν, καθώς η λάσπη έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Ειδικότερα, ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά είναι τεράστιος και έχει καταλήξει μέχρι και στη θάλασσα, ενώ κάτοικοι της Εύβοιας έχουν ανέβει στις ταράτσες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Gimnastirio Limnis, δείχνουν ότι ο όγκος της λάσπης είναι τέτοιος που έχει αλλάξει το χρώμα του νερού της θάλασσας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται και στους δρόμους της πόλης, που έχουν καλυφθεί με λάσπη, ενώ από ορισμένα σημεία που έχουν πλημμυρίσει, υπάρχει συνεχής ροή.

Άρχισαν τα όργανα με την κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν δρόμοι και φούσκωσαν ρέματα στην Κορινθία

Μετά το μήνυμα του 112 στην Αττική, άρχισαν τα όργανα στην Κορινθία λόγω της κακοκαιρίας Elias, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και φούσκωσαν ρέματα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και πλημμύρισαν δρόμοι μετά την ισχυρή βροχόπτωση στα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, με τους δρόμους να είναι απροσπέλαστοι σε Καλιάνους, Καίσαρι, Κεφαλάρι και Στυμφαλία.

Επίσης, σύμφωνα με το korinthostv.gr, ισχυρή βροχόπτωση πλήττει εδώ και ώρες χωριά του Δήμου Νεμέας όπως τα Αηδόνια και το Πετρί. Μάλιστα, στο Πετρί φούσκωσαν τα ρέματα μετά την έντονη νεροποντή, ενώ νωρίτερα υπερχείλισε το ρέμα στα Αηδόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share