Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

«Βούλιαγμα» από τη Χριστίνα Ρήγου: «Το 3ο κύμα είναι εδώ! Για τα δεδομένα της Αθήνας είναι πρωτοφανές…»

Η μετεωρολόγος του Mega έκανε την αποκάλυψη!

27 Σεπτεμβρίου 2023 17:45
«Βούλιαγμα» από τη Χριστίνα Ρήγου: «Το 3ο κύμα είναι εδώ! Για τα δεδομένα της Αθήνας είναι πρωτοφανές…»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Κακοκαιρία «Elias»: Την αποκάλυψη πως μπήκαμε ήδη στο τρίτο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά τη χώρα αυτές τις μέρες, που είναι και το πλέον ισχυρότερο, έκανε η Χριστίνα Ρήγου στο «Live News» του Mega.

Η μετεωρολόγος του «Μεγάλου Καναλιού» μίλησε για πρωτοφανή ύψη βροχής στην Αττική και πιο συγκεκριμένα εντός της Αθήνας για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, από χθες (26/9) αργά το βράδυ που ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως θα έχουμε «έξαρση φαινομένων προς το μεσημέρι» - Alert από τον Θοδωρή Κολυδά για την εξέλιξη του καιρού (photo)

Αναλυτικά η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου στην τηλεόραση του Mega:

Πολικό «θρίλερ» από τα Μερομήνια: Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα χιόνια - Πότε θα ντυθεί στα «λευκά» η Αττική;

Αλαλαγμός από τα Μερομήνια καθώς προβλέπουν ότι έρχεται o πιo βαρύς χειμώνας με πoλικό ψύχoς και χιόνια από φθινόπωρο. Ενώ, «συναγερμό» σήμανε ο Γιάννης Καλλιάνο για την κακοκαιρία «Elias» στην Αττική.

O καιρός μέχρι Aπρίλη από τα Μερομήνια

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Ο καύσωνας του Αυγούστου συνεχίζεται και στις αρχές του Σεπτέμβρη, για να ακολουθήσουν συννεφιές και σημάδια ανομβρίας. Ο καιρός συνεχίζει να φθινοπωριάζει με σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία και την κατάσταση της ατμόσφαιρας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

1 έως 12 άστατος καιρός. Βροχές, αέρας, ίσως και μπουρίνια. 13 έως 22, άστατος με επιφύλαξη. 23 έως 30 βροχές – μπουρίνια και πολύς αέρας – κακοκαιρία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Ο μήνας μπαίνει με φθινοπωρινές θερμοκρασίες και αυξομειώσεις στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Στα μέσα Οκτωβρίου έχουμε απότομη αλλαγή καιρού και θερμοκρασίας. Προς τα τέλη Οκτωβρίου πάλι αλλαγή καιρού με συνεχείς εναλλαγές, σύννεφα από ΒΔ έντονα και ψιλοβρόχια, ίσως και έντονη βροχή από ΒΔ.

1 έως 6 βροχές, αέρας, κακοκαιρία. 7 έως 13 ήπιος καιρός. 14 έως 24 περίπου ίδιος καιρός. 25 έως 31 βροχές και αέρας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Ο Νοέμβριος μπαίνει με πολλές αλλαγές και βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Νότιο Αιγαίο. Γενικά, ο Νοέμβριος σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι σχετικά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα.

Εκεί κάτι αλλάζει μέχρι το τέλος του μήνα και οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να πέφτουν, καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα. 1 έως 6 βροχές, αέρας, κακοκαιρία. 7 έως 13 ήπιος καιρός. 14 έως 24 περίπου ίδιος καιρός. 25 έως 31 βροχές και αέρας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με σημαντική πτώση θερμοκρασίας και δεν θα είναι εύκολος μήνας. Μετά τις 10 Δεκεμβρίου αρχίζει βαρύς χειμώνας με όλα τα φαινόμενα: χιόνια, πολύ κρύο και βροχές, από δυτικά και βορειοδυτικά.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα έχουμε δυσκολίες του καιρού καθημερινά, ενώ η θέρμανση θα δουλέψει για τα καλά.

Γενικά, ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Γίνεται μάλιστα λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. 1 έως 10 ήπιος καιρός, αλλά με αέρα. 11 έως 20 ίδιος καιρός και στις γιορτές. 21 έως 31 ήπιος καιρός με αέρα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 του μήνα απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Πρώτο δεκαήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τελευταίο δεκαήμερο άστατος καιρός, μόνο στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 Απριλίου κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share