Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

«Κεραυνός εν αιθρία» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Συναγερμός στην Αττική! Μεγάλος κίνδυνος σε...» (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

27 Σεπτεμβρίου 2023 08:14
«Κεραυνός εν αιθρία» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Συναγερμός στην Αττική! Μεγάλος κίνδυνος σε...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Elias»: Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα (27/9) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Η αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα στα βόρεια Επτάνησα, σε περιοχές της Μακεδονίας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης.

Στην Ήπειρο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Στην Αττική αναμένονται μπόρες, βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ.

Καιρός σήμερα 27/9: Η κακοκαιρία «Elias» σαρώνει την Αττική - Ισχυρές καταιγίδες και διακοπές ρεύματος

Καιρός σήμερα 27/9: Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias στην Αττική.

Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησαν στην Αττική ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Υπενθυμίζεται, ότι ήχησε το 112 στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση, ωστόσο έχουν σημειωθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

τα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 24 με 26 και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην κεντρική και ανατολική Στερεά και συγκεκριμένα στους νομούς Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και στη βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στις Σποράδες, τους νομούς Καρδίτσας και στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share