Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Κλασική Ελλαδίτσα: Έχουν αφήσει 21 μέρες λεωφορείο να στηρίζει τριώροφη πολυκατοικία στο Πήλιο

«Αν καταρρεύσει, πνιγήκαμε»

26 Σεπτεμβρίου 2023 18:32
Κλασική Ελλαδίτσα: Έχουν αφήσει 21 μέρες λεωφορείο να στηρίζει τριώροφη πολυκατοικία στο Πήλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πήλιο ήταν μια από τις πολλές περιοχές που θάφτηκαν κάτω απ’ τις λάσπες και τα νερά της κακοκαιρίας Daniel. Στην κλασική Ελλαδίτσα έχουν αφήσει 21 μέρες ένα λεωφορείο να στηρίζει μια τριώροφη πολυκατοικία.

Η καταρρακτώδης βροχή τότε, 21 ημέρες πριν, και τα ορμητικά ποτάμια που δημιουργήθηκαν στους δρόμους σάρωσαν τα πάντα, ισοπέδωσαν ολόκληρο το χωριό που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του.

Το thesstoday βρέθηκε εκεί περιγράφοντας την εικόνα του χωριού σήμερα:

Στην είσοδό του παραμένουν διασκορπισμένα και βουτηγμένα στις λάσπες αυτοκίνητα μαζί με σωρούς από έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό, ενώ στην εκ εκβολή του ρέματος, μέχρι και αυτή τη στιγμή γέρνει μια τριώροφη κατοικία με κλίση προς τη μέση της κοίτης, με το λεωφορείο να το στηρίζει. Ηταν μια από τις πρώτες εικόνες καταστροφής στην κακοκαιρία Daniel που είχαν προκαλέσει σοκ.

Δείτε επίσης: Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας: «Είναι ανύπαρκτοι, δεν υπάρχει καμία βοήθεια» – Η απάντηση του δημάρχου

πήλιο λεωφορείο πολυκατοικία

«Αν καταρρεύσει, πνιγήκαμε», εξηγεί κάτοικος της περιοχής, λέγοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η κατοικία αυτή να πέσει στη μέση της κοίτης και να «φράξει» το νερό, να μετατραπεί σε ένα φράγμα.

Η ίδια ανησυχία υπάρχει για γέφυρα που έχει καταρρεύσει καθώς η μισή βρίσκεται ανάμεσα στο πλημμυρισμένο χωριό και τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ακόμη εμπόδιο για τη ροή του νερού. «Δεν χρειάζεται να βρέξει αρκετά ώστε να πλημμυρίσουμε ξανά. Αρκεί μια στάλα. Αυτό φοβόμαστε», επισημαίνει η κάτοικος.

Μια άλλη κάτοικος εξηγεί στο ThessToday ότι έχουν έχουν στείλει εξώδικα κι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το βομβαρδισμένο σκηνικό συνεχίζεται και στην παραλιακή ζώνη του χωριού, ενώ κομμάτια ασφάλτου επιπλέουν στη θάλασσα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share