Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το πρώτο 112 σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Ιόνιο - «Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην περιοχή σας»

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

26 Σεπτεμβρίου 2023 17:23
Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το πρώτο 112 σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Ιόνιο - «Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην περιοχή σας»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε το 112 στους κατοίκους περιοχών της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και του Ιονίου, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στις 16.30 μήνυμα έλαβαν και κάτοικοι σε μεγάλο μέρος της Αττικής, ωστόσο, αυτό έγινε κατά λάθος, αφού παραλήπτες ήταν οι κάτοικοι σε Βοιωτία, Ευρυτανία και Φωκίδα, αλλά ενεργοποιήθηκαν «λάθος κεραίες σήματος».

Δείτε επίσης: Καμπανάκι Θοδωρή Κολυδά: «Έρχεται και δεύτερο κύμα... Οι 10 περιοχές που θα ρίξει το περισσότερο νερό»

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/9 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ για την κακοκαιρία Elias, σημειώνοντας πως «το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών».

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Best of Network

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share