Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

Μαρτυρίες σοκ για το δυστύχημα που «πήρε» παππού, εγγονό και 53χρονη: «Υπήρχαν λιμνάζοντα νερά» - Καθηλώνει η οδηγός του τρίτου οχήματος (videos)

«Ένα αυτοκίνητο, αεροπλάνο θα το έλεγα, που ίπταται πάνω από το κράσπεδο»

25 Σεπτεμβρίου 2023 17:29
Μαρτυρίες σοκ για το δυστύχημα που «πήρε» παππού, εγγονό και 53χρονη: «Υπήρχαν λιμνάζοντα νερά» - Καθηλώνει η οδηγός του τρίτου οχήματος (videos)
Από Εύη Κουρίδου

Μαρτυρίες αποκαλύπτουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο.

Το πολυτελές αυτοκίνητο κινούνταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη Διγένη Ακρίτα με κατεύθυνση τον κόμο Κανελλοπούλου, όταν το όχημα εξετράπη –κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες– της πορείας του, πέρασε το κράσπεδο, προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, περνώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με αποτέλεσμα να πέσει σε δύο αυτοκίνητα, από τα οποία σκοτώθηκε ακόμη μία 53χρονη οδηγός.

Μαρτυρία για την Πάτρα: «Υπήρχαν λιμνάζοντα νερά στο σημείο»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, κάτοικος της περιοχής και δάσκαλος οδήγησης, μετέφερε στον Alpha τα όσα του είχε πει ο γιος του, ο οποίος είχε περάσει πριν το τροχαίο από το ίδιο σημείο. Διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, πως υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, καθώς υπάρχουν αυτόματα ποτιστήρια, που ποτίζουν τα βράδια.

«Ο γιος μου παρατήρησε τα νερά που υπήρχαν στο οδόστρωμα, γιατί είναι πρόβλημα για όλους μας και ήταν τυχερός που πρόλαβε και πέρασε. Είχε νερά λιμνάζοντα και στο σημείο που πέρασε το Jaguar και στο περισσότερο κομμάτι της Εθνικής Οδού είναι με λιμνούλες, γιατί ποτίζουν. Έχουν βάλει αυτόματο πότισμα τη νύχτα και υπάρχουν νερά παντού και απροειδοποίητα», είπε σχετικά με το πολύνεκρο τροχαίο στην Πάτρα.

«Πολύ πιθανό να υπήρχε νερό στο σημείο. Ο άνδρας, που έχει έρθει από τη Γερμανία και οδηγεί όπως οδηγεί, μάλλον δε θα περίμενε ποτέ λιμνάζοντα νερά από το πότισμα», πρόσθεσε.

Τι λέει η οδηγός του τρίτου οχήματος

Από τη σφοδρή σύγκρουση στην Πάτρα, στο ύψος της Πυροσβεστικής, τραυματίστηκε και μία τρίτη οδηγός, 51 χρονών, η οποία περιέγραψε στον Alpha το χρονικό του τροχαίου και πώς κατάφερε να γλυτώσει.

«Περνώντας μπροστά από το κτήριο της Πυροσβεστικής, πιάνω με το μάτι μου ένα αυτοκίνητο, αεροπλάνο θα το έλεγα, που ίπταται πάνω από το κράσπεδο, σκάει στην άσφαλτο, σφηνώνει στην πόρτα του οδηγού του οχήματος της 53χρονης και στη συνέχεια τη σπρώχνει μπροστά στο κράσπεδο. Κάνει στροβιλισμούς πάνω στο οδόστρωμα και μου έρχεται μετωπικά», είπε για το πώς έγινε το δυστύχημα.

«Κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι είχα τελειώσει και εγώ, κόβω το τιμόνι όλο δεξιά έτσι ώστε να χτυπήσουν τα ελαστικά όσο δυνατόν λιγότερο, για να έχω επαφή μαζί του, κοίταξα την κίνηση του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να προβλέψω την επόμενη κίνησή του και να μην πέσω μετωπικά. Το στρίβω απότομα δεξιά, για να χτυπήσει με το φανάρι και το ελαστικό με το δικό μου ελαστικό», υπογράμμισε τέλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share