Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Εννέα συλλήψεις Κροατών χούλιγκαν στο Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για μέλη των Bad Blue Boys

23 Σεπτεμβρίου 2023 15:41
Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Εννέα συλλήψεις Κροατών χούλιγκαν στο Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας
Από Εύη Κουρίδου

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με εννέα νέες συλλήψεις στο Ζάγκρεμπ.

Συγκεκριμένα, σε μεγάλη επιχείρηση της κροατικής Αστυνομίας στο Ζάγκρεμπ συνελήφθησαν εννέα οπαδοί της τοπικής Ντιναμό, μέλη των Bad Blue Boys.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jutarnji List, οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση δέκα μελών του συγκεκριμένου συνδέσμου, σημειώνοντας ότι έχουν εκδοθεί και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Κατά την ίδια πηγή, η αστυνομία δεν είχε ξεκινήσει ποινική έρευνα, ωστόσο ενήργησε σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, κάνοντας αυτό που ζήτησε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, οι περισσότεροι συλληφθέντες ταξίδεψαν, αρχικά, στην Ιταλία με πλοίο και επέστρεψαν στην Κροατία μέσω ξηράς. Η κροατική αστυνομία έχει ήδη εκφραστεί με στόχο να ξεκαθαρίσει όλα όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα στην Αθήνα.

«40 μέρες χωρίς εσένα»: «Βαρύ» το κλίμα στο μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσουρή

Έχουν περάσει ήδη 40 ημέρες από την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η οικογένειά του πραγματοποίησε το μνημόσυνό του στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα.

Ο Μιχάλης Κατσούρης έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν που ήρθαν στην Ελλάδα για να προκαλέσουν επεισόδια πριν το παιχνίδι της Ένωσης με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα, τα λάθη και οι παραλείψεις στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν περιορίστηκαν στο μοιραίο βράδυ.

Οι οπαδοί της Ένωσης δεν ξέχασαν έτσι τον δολοφονημένο συνοπαδό τους και αρκετοί έδωσαν το “παρών” στο μνημόσυνο που διεξήχθη σε “βαρύ” κλίμα στην Ελευσίνα, για να στηρίξουν την οικογένειά του.

Νέες προκλήσεις από τον Κροάτη πρόεδρο: Ο Μιχάλης Κατσουρής «πέθανε γιατί αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή και τους φυλακισμένους χούλιγκαν προχώρησε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο Μιλάνοβιτς είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο άτυχος φίλος της ΑΕΚ ευθύνεται για την απώλεια της ζωής του, ενώ κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών φιλάθλων στις φυλακές.

Τι ανέφερε ο Κροάτης πρόεδρος
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι Κροάτες χούλιγκαν αντιμετωπίζουν «προβλήματα διαβίωσης» στις ελληνικές φυλακές, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πρόσβασης σε πόσιμο νερό. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή είναι «ένα σοβαρό ζήτημα», τονίζοντας ότι τα άτομα αυτά, παρά την εμπλοκή τους σε βίαιες συμπεριφορές, είναι Κροάτες πολίτες και «η ευημερία τους είναι θέμα εθνικής σημασίας».

Ακολούθως, ο Μιλάνοβιτς επικαλέστηκε δήθεν πληροφορίες που έλαβε από πηγές που συνδέονται στενά με τους κρατούμενους, σύμφωνα με τις οποίες το πόσιμο νερό δεν είναι διαθέσιμο στις ελληνικές φυλακές και «ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτό είναι η αγορά του. Το έργο αυτό καθίσταται δύσκολο λόγω της περιορισμένης πρόσβασης των κρατουμένων σε χρήματα».

Πέρα από τις συνθήκες διαβίωσης, ο Μιλάνοβιτς αναφέρθηκε και στον χειρισμό της κατάστασης από τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας ότι «επτά Κροάτες πολίτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έξω από την OPAP Arena, ωστόσο κανένας Έλληνας δεν συνελήφθη».

Η προκλητική του στάση, πάντως, έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν μίλησε για «την απώλεια ζωής ενός Έλληνα (του Μιχάλη Κατσουρή), ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια από φόβο μήπως καταλήξει στη φυλακή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share