Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Μάριος Μάζαρης: Ο δάσκαλος που εφαρμόζει στην τάξη του μια θαυμάσια τεχνική για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών

Ένας παιδαγωγός που όλοι οι γονείς θα θέλαμε για τα παιδιά μας

22 Σεπτεμβρίου 2023 17:27
Μάριος Μάζαρης: Ο δάσκαλος που εφαρμόζει στην τάξη του μια θαυμάσια τεχνική για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης είναι ένας παιδαγωγός που όλοι οι γονείς θα θέλαμε για τα παιδιά μας. Εφαρμόζει στην τάξη του μια θαυμάσια τεχνική για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών.

Ακολουθεί η ανάρτηση του:

“Είναι τόσο περίεργες αυτές οι μέρες · ακούμε κάθε μέρα σχεδόν ανθρώπους που φωνάζουν για το πώς πρέπει να είμαστε, να μοιάζουμε, να ζυγίζουμε ή να ντυνόμαστε, την ίδια στιγμή που εμείς στην τάξη μιλάμε για το ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δεν υπάρχει κανόνας, παρά μόνο η αίσθηση της ευτυχίας για τον καθένα, των επιλογών, της διάθεσης. Την ίδια στιγμή που άλλοι επενδύουν στο ντροπή σας, εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου. Κι αρχίσαμε να το λέμε, συνέχεια και συνέχεια, επεκταθήκαμε και στην ορθογραφία ακόμα, στην ανάγνωση και στις ασκήσεις μας. Παράλληλα, αυτός είναι ο 18χρονος Αϊνστάιν από τα Τρίκαλα.

Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας.

δάσκαλος βαθμολογία

Σήμερα όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. Γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει, δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά. Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν.

Μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους”

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share