Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

«Καμπάνα» από ΕΟΦ: Απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής – Ανιχνεύθηκε υδράργυρος

Μεγάλη προσοχή!

22 Σεπτεμβρίου 2023 16:29
«Καμπάνα» από ΕΟΦ: Απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής – Ανιχνεύθηκε υδράργυρος
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την ανάκληση ελληνικού σαπουνιού, ο ΕΟΦ «χτυπά» καμπάνα και απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής, καθώς ανιχνεύθηκε υδράργυρος.

Πιο συγκεκριμένα, στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής CREATINE SFD NUTRITION της εταιρείας SFD SPOLKA AKCYINA Πολωνίας, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στο προϊόν ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Το παραπάνω προϊόν παράγεται στην Πολωνία.

Επιπλέον, το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

συμπλήρωμα διατροφής creatine

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής με έλαιο κάνναβης

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για σκεύασμα με έλαιο κάνναβης που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής.

Έκκληση προς τους πολίτες να μην αγοράζουν και να μην καταναλώνουν το προϊόν CANNABIS OIL που προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής, απευθύνει ο ΕΟΦ με σημερινή του ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης αναφορών σχετικά με το προϊόν CANNABIS OIL το οποίο προωθείται μέσω ιστοσελίδων που κοινοποιούνται στους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που απευθύνονται σε αυτούς (SPAM emails).

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το ανωτέρω προϊόν που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (θεραπεία αρθρώσεων, προστασία από ιούς, θεραπεία προστατίτιδας κλπ), δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ.

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής με έλαιο κάνναβης

Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

«Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share