Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Στο «μάτι» και πάλι η Θεσσαλία!

Πού θα «χτυπήσουν» περισσότερο τα φαινόμενα

22 Σεπτεμβρίου 2023 14:40
Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Στο «μάτι» και πάλι η Θεσσαλία!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Ένα Έκτακτο Δελτίο Καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/9) η ΕΜΥ, για τη νέα κακοκαιρία που είναι προ των πυλών.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα (25/9) υποδεχόμαστε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, «Υγρό alert» Θοδωρή Κολυδά: «Έρχεται νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ξεκινά Δευτέρα στη Θεσσαλία...»

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη (26/9) και την Τετάρτη (27/9) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Καιρός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKONISSI

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ:

Τη Δευτέρα (25/9) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26/9) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27/9) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share