Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

«Μαμά υποφέρω, πονάω» - Τα τελευταία λόγια της 20χρονης ναυτικής δοκίμου στη μητέρα της πριν ξεψυχήσει (Video)

«Ο chief μου φιλούσε το κεφαλάκι μου και μου έδινε κουράγιο»

21 Σεπτεμβρίου 2023 19:06
«Μαμά υποφέρω, πονάω» - Τα τελευταία λόγια της 20χρονης ναυτικής δοκίμου στη μητέρα της πριν ξεψυχήσει (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια της 20χρονης ναυτικής δοκίμου, Μαριάννας Τσίγκα στη μητέρα της λίγο πριν ξεψυχήσει και αφήσει την τελευταία της πνοή. Επίσης, σοκάρει ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης για τον θάνατο της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα

«Πρώτα εμφάνισε εξανθήματα και φαγούρα, είχε πρήξιμο στα χέρια και είχε πόνους στο στήθος, στα γόνατα, στα κόκαλα. Είχε έμετους», λέει η μητέρα της 20χρονης ναυτικής δοκίμου, Μαριάννας, που άφησε την τελευταία της πνοή, πιθανότατα από μόλυνση που προήλθε από τσίμπημα κουνουπιού.

«Μαμά υποφέρω, πονάω»

Μάλιστα, η μητέρα της, μιλώντας στο MEGA, θυμάται τα λόγια που της είπε η κόρη της: «Μαμά, υποφέρω, πονάω». Τότε η μητέρα της απάντησε: «Αγάπη μου μίλα με τον γιατρό εκεί". Ξέραμε ότι το καράβι δεν έχει μέσα γιατρό. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν μέχρι να δούμε από τι έφυγε το παιδί μου. Θέλω να πω ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο καράβι που τη βοήθησαν».

«Μου το είπε το παιδί μου όταν ήρθε», είπε και πρόσθεσε: «Μαμά, πονούσε το κεφάλι μου και ο chief μου φιλούσε το κεφαλάκι μου και μου έδινε κουράγιο για να μην πονάω».

Μαριάννα Τσίγκα: «Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια. Εμφάνισε κάποια εξανθήματα» - Σπαράζει καρδιές η μητέρα της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου (Video)

Αδιευκρίνιστα εξακαλοθούν να είναι τα αίτια θανάτου της 20χρονης δόκιμου πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού Μαριάννας Τσίγκα, η οποία «έσβησε» μετά από μία μάχη 16 ημερών, αφού αρρώστησε στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της στην Ινδία.

Επικρατέστερη μέχρι στιγμής αιτία φέρεται να είναι η λοίμωξη από τσίμπημα κουνουπιού, που της προκάλεσε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα και εν συνεχεία πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ σήμερα τελείται η κηδεία της στην Κω, τόπο καταγωγής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μετέδωσε ο Alpha, η άτυχη Μαριάννα φέρεται να είχε κάνει και τα τρία εμβόλια που απαιτούνταν για το πρώτο μπάργκο της, ενώ φημολογείται ότι ίσως να έπασχε από κάποιας μορφής αλλεργία.

«Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια. Εμφάνισε κάποια εξανθήματα»

Η μητέρα της Μαριάννας, περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς η ιατροδικαστική δεν έριξε φως στην αιτία θανάτου της, ενώ μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως η κόρη της ήταν υγιέστατη και μόνο πριn ταξιδέψει εμφάνισε κάποια εξανθήματα, ενώ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν στο πλοίο.

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη που θα πήγαινε σε αυτό το ταξίδι. Ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν τι το προκάλεσε όλο αυτό. Υποθέσεις κάνουμε και περιμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή.

Πριν μπει στο δεξαμενόπλοιο για να ταξιδέψει εμφάνισε κάποια εξανθήματα. Νόμιζε ότι ήταν κάποια αλλεργία. Στο πλοίο επιδενώθηκε η κατάσταση.

Είχε δέκατα, πόνο στα κόκκαλα, πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια. Η κόρη μου ήταν υγιέστατη, είχε κάνει εξετάσεις πριν μπει στο πλοίο. Στο νοσοκομείο έκαναν ότι μπορούσαν, έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά το παιδί, τους ευχαριστώ όλους».

Φίλης της 20χρονης Μαριάννας εξήγησε πως δεν θα είχε μπαρκάρει αν ήταν άρρωστη, καθώς τα πρωτόκολλα των ναυτιλιακών είναι ιδιαίτερα αυστηρά σε θέματα υγείας.

«Δεν θα έφευγε από την Ελλάδα αν είχε κάτι. Δεν θα έφευγε γιατί οι ναυτιλιακές εταιρίες μας στέλνουν σε ελληνικές με πολλές εξετάσεις, εξονυχιστικές και αποκλείεται να είχε κάτι πριν φύγει. Ξέρω ότι είχε τρομερούς πονοκεφάλους, παραπονιόταν ότι το κεφάλι της πάει να σπάσει, πριν επιδεινωθεί μου έλεγε ότι είναι όλα καλά»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share