ΕΟΦ: Απαγόρευσε πασίγνωστο «μαϊμού» ελληνικό σαπούνι - Μεγάλη προσοχή
Δώστε βάση!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του καλλυντικού προϊόντος RAVI PIGON soap.
Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του καλλυντικού προϊόντος RAVI PIGON soap, δεδομένου ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ που αναφέρεται στη συσκευασία του ως παραγωγός του προϊόντος, το προϊόν αποτελεί ψευδεπίγραφη αναπαραγωγή προϊόντος που η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ παρήγαγε για λογαριασμό πελάτη της στο παρελθόν και το οποίο σταμάτησε να παράγεται από το 1994.
Η εταιρεία ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ Η.Μ., ως διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να παύσει τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
«Κόκκινος» συναγερμός από ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής γιατί περιέχει υδράργυρο
Την απόφαση να απαγορεύσει τη διάθεση και διακίνηση συμπληρώματος διατροφής γιατί περιέχει μεγαλύτερη από το επιτρεπτό ποσότητα υδραργύρου, ανακοίνωσε σήμερα (19/9) ο ΕΟΦ. Με την ευκαιρία, δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ για τρία πλαστά φάρμακα.
Το συμπλήρωμα διατροφής που απαγορεύει ο ΕΟΦ είναι το ALLNUTRITION CREATINE MUSCLE MAX 500 g.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, στο συμπλήρωμα ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. Επιπλέον, το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στις αρμόδιες υπηρεσίες του.
Παραγωγός και προμηθευτής του σκευάσματος είναι η πολωνική εταιρεία SFD SPOLKA AKCYINA.
Η απόφαση, σημειώνει ο ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής ALLNUTRITION CREATINE MUSCLE MAX 500 g της εταιρείας SFD SPOLKA AKCYINA, Πολωνίας (παραγωγός και προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.
Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Πολωνία.
Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.
Η επιχείρηση που το έχει προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.