Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί σε 3 χρόνια να έχει πεθάνει» - "Βόμβα" από την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου

«Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών! Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης»

20 Σεπτεμβρίου 2023 17:44
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί σε 3 χρόνια να έχει πεθάνει» -
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

"Βόμβα" έριξε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου στην επόμενη τριετία μπορεί να έχει πεθάνει!

Η μάρτυρας κατέθεσε για τρίτη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και αμφισβήτησε γιατρούς, έγγραφα και ιατροδικαστή σχετικά με τους ισχυρισμούς και τα συμπεράσματα τους για την υπόθεση. Επίσης, νέα πυρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση Πισπιρίγκου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το δικαστήριο επιλέγει να καλέσει μια "κατίνα" κι όχι σοβαρούς επιστήμονες"

«Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών»

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, στην επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών» ανέφερε η κ. Δημακοπούλου.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία»

Η ιατροδικαστής, η οποία κατέθεσε πως το Δεκέμβριο του 2022, ενημερώθηκε για το σύνολο της δικογραφίας και έβγαλε τα συμπεράσματά της μετά από 2-3 μέρες, δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από τους νομικούς παραστάτες του Μάνου Δασκαλάκη, σχετικά με τα έγγραφα τα οποία μελέτησε.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Δεν χρησιμοποιήθηκε καμία δόση κεταμίνης κατά τη διασωλήνωση λέει έγγραφο του Παίδων. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Μάρτυρας: Στις 12/4 δόθηκε το έγγραφο, μετά το πόρισμα Ράικου.Όπως έλεγαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ίδια λογική λένε ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν η μάρτυρας έκανε λόγο για «ρινγκ» ιατροδικαστών με την πρόεδρο να παρεμβαίνει λέγοντας στη μάρτυρα «Θα μιλάτε πιο ήρεμα» και εκείνη με τη σειρά της να απαντά: «Μου μιλάτε με ειρωνεία».

Πρόεδρος: Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Δεν έχουνε τίποτα μαζί σας. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα που συμβαίνουν έξω από την αίθουσα πχ συνεντεύξεις εμάς δεν μας απασχολούν.

Μάρτυρας: Είμαι 40 ετών και είμαι πραγματογνώμονας σε πολύ μεγάλες υποθέσεις.Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω σεβασμό στο δικαστήριο.

Αίτημα για κατ αντιπαράσταση εξέταση

Η μάρτυρας επέμεινε πως «αμφισβητεί ευθέως» το έγγραφο του Παίδων.
«Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί, έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στη άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Ήταν η στιγμή που η πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλε αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Παίδων με την κ. Δημακοπούλου.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τον κ. Μπουζιάνη τον γνωρίζετε; Τον θεωρείτε επαρκή;

Μάρτυρας: Επαρκής ιατροδικαστής, είναι χρόνια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, δεν έχει πειθαρχικά, είναι επαρκέστατος. Έχει αφήσει να αιωρείται η ανθρωποκτονία, στο πόρισμα δεν λέει ανθρωποκτονία.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση»

Τη σκυτάλη της διαδικασίας πήρε, στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ο οποίος κάλεσε τη μάρτυρα να σχολιάσει τα συμπεράσματα της τοξικολογικής έκθεσης του καθηγητή Ν. Ράικου που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε την έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο. Βρήκε ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σαν να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημερομηνία» ανέφερε η κ. Δημακοπούλου η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως δεν έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη.

«Πουθενά δεν έχει καταγραφεί δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως ειδικά σε παιδιά» είπε. Όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση εάν ο συνάδελφός της Σωτ. Μπουζιάνης «έκανε τη δουλειά του σωστά» απάντησε: «Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να γίνει συμβούλιο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share