Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

«Καμπανάκι για τις πληγείσες περιοχές! Το επόμενο διήμερο...» - Σήμα κινδύνου από τον Τάσο Αρνιακό για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

18 Σεπτεμβρίου 2023 08:27
«Καμπανάκι για τις πληγείσες περιοχές! Το επόμενο διήμερο...» - Σήμα κινδύνου από τον Τάσο Αρνιακό για την εξέλιξη του καιρού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σήμα κινδύνου από τον Τάσο Αρνιακό στην πρόγνωση που δίνει για το πώς θα κινηθεί ο καιρός το επόμενο διάστημα. Συνεχίζονται βροχές και μπόρες σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην Θεσσαλία που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

«Καμπανάκι για τις πληγείσες περιοχές! Το επόμενο διήμερο...»

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, είπε οτι τα φαινόμενα «χτυπούν το καμπανάκι για την επίσπευση αντιπλημμυρικών έργων με σκοπό να συγκρατήσουν ή τουλάχιστον να καθυστερήσουν τα δυνατά νερά της βροχές ψηλά στα βουνά, γιατί ο Κάμπος δεν αντέχει άλλο».

Επίσης ο Τάσος Αρνιακός είπε: «Παρά τις εκτεταμένες λιακάδες δεν θα λείψουν και το επόμενο διήμερο, κυρίως στη Μακεδονία και τα βουνά της πολύπαθης Θεσσαλίας λίγες και σύντομες μπόρες. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, βοριάδες στα δυτικά 3-5 μποφόρ , στα ανοιχτά ως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο ως 7, θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη, που θα πυκνώσουν με πιθανότατα βροχών στα γύρω ορειναά της Μακεδονίας. Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου».

«Σε ισχύ μεγάλου τροπικού κυκλώνα...»: Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Ένας απολογισμό για τις καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Μπορεί στην Ελλάδα να περάσαμε έναν… περίεργο καύσωνα, με «τρελό» καύσωνα για κάποιες ημέρες, αλλά και με συννεφιά, βροχές και δυνατούς ανέμους κάποιες άλλες, ωστόσο στον υπόλοιπο πλανήτη έγινε κάτι διαφορετικό. Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου, ο Αύγουστος του 2023 ήταν ο πιο θερμός Αύγουστος παγκοσμίως σε 174 έτη που γίνονται επιστημονικές καταγραφές!

Ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ εξήγεί με ανάρτησή του στο Facebook πως εξελίχθηκαν τα καιρικά φαινόμενα και γ’ αυτό φτάσαμε σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε Ασία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική.

Σάκης Αρναούτογλου: Αναλυτικά όσα έγραψε

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Αύγουστος του 2023 ήταν ο θερμότερος Αύγουστος στα 174 χρόνια καταγραφής της NOAA. Η παγκόσμια επιφανειακή θερμοκρασία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο ήταν η δεύτερη θερμότερη περίοδος που έχει καταγραφεί ποτέ. Σύμφωνα με τις Παγκόσμιες Ετήσιες Προοπτικές Θερμοκρασίας του NCEI και τα δεδομένα μέχρι τον Αύγουστο, υπάρχει 95% πιθανότητα το 2023 να συγκαταλέγεται μεταξύ των δύο θερμότερων ετών που έχουν καταγραφεί.

  • Η Ασία, η Αφρική, η Βόρεια και η Νότια Αμερική είχαν τον θερμότερο Αύγουστο που έχει καταγραφεί ποτέ.
  • Οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ κάλυψαν σχεδόν το 13% της επιφάνειας του πλανήτη τον Αύγουστο που μας πέρασε, το υψηλότερο ποσοστό για τον μήνα Αύγοστο από την έναρξη των καταγραφών το 1951.
  • Ο Αύγουστος του 2023 σημείωσε ρεκόρ όσον αφορά στην υψηλότερη μηνιαία ανωμαλία της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας (+1,85°F ή +1,03°C) σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο μήνα στα 174 χρόνια καταγραφής της NOAA.
  • Στην Ανταρκτική ο φετινός Αύγουστος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας με τη χαμηλότερη έκταση θαλάσσιου πάγου που έχει καταγραφεί ποτέ και η παγκόσμια έκταση θαλάσσιου πάγου σημείωσε χαμηλό ρεκόρ για τον Αύγουστο.
  • Οκτώ από τις 19 τροπικές καταιγίδες με ονόματα που εμφανίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο τον φετινό Αύγουστο έφθασαν σε ισχύ μεγάλου τροπικού κυκλώνα (≥178χ/ώρα), γεγονός που ισοφάρισε τον Αύγουστο του 2015».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Αύγουστος του 2023 ήταν ο θερμότερος Αύγουστος στα 174 χρόνια καταγραφής της NOAA. Η παγκόσμια...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, September 14, 2023
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share