Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

«Αέριος γίγαντας» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Επίθεση φαινομένων στη χώρα...»

Τι μας περιμένει τις επόμενες μέρες

17 Σεπτεμβρίου 2023 10:33
«Αέριος γίγαντας» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Επίθεση φαινομένων στη χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Προειδοποιητική ήταν η πρωινή (17/9) πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον μετεωρολόγο του OPEN να κάνει λόγο για φθινοπωρινά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα.

Οι ισχυροί βοριάδες, η μερική πτώση της θερμοκρασίας, οι μπόρες και οι κατά τόπους καταιγίδες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα, «βόμβα» από Τάσο Αρνιακό για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: «Θα συµβαίνει όλο και πιο συχνά τα επόμενα χρόνια»

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο OPEN:

«Χιονοθύελλα» από τα Μερομήνια - «Τρένο οι ψυχρές εισβολές για ένα τρίμηνο...»

Μερομήνια: Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα κρύα στην Ελλάδα και θα… φουντώσουν τα τζάκια, ενώ ο Δεκέμβριος προβλέπεται ήπιος θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024.

Ωστόσο, τα βαρομετρικά χαμηλά θα είναι διαδοχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου και θα προκαλούν διαδοχικές κακοκαιρίες σε όλη τη χώρα. Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη, σύμφωνα με τα Μερομήνια, δεν προβλέπεται καμία ψυχρή εισβολή, κάτι που θα διατηρηθεί έως και την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη.

Μερομήνια: Ο καιρός το πρώτο 5μηνο του 2024

Αλλάζει… δραματικά το σκηνικό στη συνέχεια, αλλάζουν οι διατάξεις και αλλεπάλληλες ψυχρές εισβολές διαρκείας θα δώσουν πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Μερομήνια βλέπουν χιονοκαιρία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, πρόσκαιρη ανάπαυλα μέχρι τις 25, για να ακολουθήσει νέα ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις μέχρι και την Αττική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ψύχος και χιόνια παρουσιάζει και ο Φλεβάρης, αλλά σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι τις 6 Φλεβάρη. Από τις 7 Φλεβάρη μπαίνει νοτιάς και γλυκαίνει ο καιρός, ενώ βροχές προβλέπονται από τις 15 του μήνα και νέα ψυχρή εισβολή στο τέλος του μήνα.

Ο Μάρτιος 2024 θα είναι σε γενικές γραμμές ψυχρός με βοριάδες και τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις, από τις ψυχρές εισβολές, μια στις 7-8 Μάρτη και μια στις 21-22 Μαρτίου, με χιόνια σε όλα τα ορεινά κα στα περισσότερα ημιορεινά από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω.

Ο Απρίλιος 2024 στο πρώτο 15νθήμερο θα κυλήσει με βροχές στα δυτικά και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Άστατος ο καιρός και στα νησιά. Βελτιώνεται ο καιρός στο β’ 15νθήμερο, ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τον Μάιο μπαίνει για τα καλά η Άνοιξη, με βροχές από 15 έως 20 του μήνα. Μετά τις 20 καταλαβαίνουμε για τα καλά τη ζέστη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share