Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Να αγιάσει το στόμα του: Φωτογράφος στη Θεσσαλία είπε αυτό που έπρεπε για πλημμυροπαθείς και μετανάστες

«Εγώ δεν είδα καμιά κρατική μηχανή να γυρνάει και να μοιράζει φαΐ και νερό»

16 Σεπτεμβρίου 2023 19:54
Να αγιάσει το στόμα του: Φωτογράφος στη Θεσσαλία είπε αυτό που έπρεπε για πλημμυροπαθείς και μετανάστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φωτογράφος Μάριος Λώλος κατέγραψε, μέσω του φακού, τις εικόνες καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία, από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ο ίδιος είπε αυτό που έπρεπε για τους πλημμυροπαθείς και τους μετανάστες. Να αγιάσει το στόμα του!

Τι ανέφερε για την κακοκαιρία στην Θεσσαλία

Ο φωτορεπόρτερ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον Πάνο Χαρίτο, υπογράμμισε ότι στα 32 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, δεν έχει δει ξανά τέτοια καταστροφή.

Μεταξύ άλλων, μετέφερε την ιστορία του κύριου Κώστα, του 80χρονου που με την βάρκα του κατάφερε να σώσει 18 συγχωριανούς του, ενώ για να απεγκλωβίσει συγχωριανό του έσπασε τέσσερις σειρές τούβλα.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Μάριος Λώλος «η ουσία είναι ίδια. Μπαίνει σε μια βάρκα ο πρόσφυγας να γλυτώσει τη ζωή του. Μπαίνει σε μια βάρκα ο χωριανός να γλυτώσει τη ζωή του… Η έκφραση του πανικού και του φόβου στα μάτια είναι ίδια, και του πρόσφυγα που η σχέση του με τη θάλασσα είναι όσο με την πυρηνική φυσική και του χωριανού να καταφέρει να βγει στη στεριά για να μην πνιγεί. Να κρατάει το παιδί του στην αγκαλιά ή τα ζώα του».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απουσία του κρατικού μηχανισμού στη Θεσσαλία, σχετικά με τη διανομή φαγητού, σημειώνοντας «εγώ δεν είδα καμιά κρατική μηχανή να γυρνάει και να μοιράζει φαΐ και νερό. Φαΐ και νερό είδα από αλληλέγγυους, ήτανε σε διάφορα σημεία, πχ στον αγροτικό σύλλογο και πήγαινε ο κόσμος και έπαιρνε».

Δείτε το βίντεο

Λάρισα: Ιδιοκτήτης συνεργείου έμεινε άστεγος και μένει με την οικογένειά του μέσα στο φορτηγό - «Με το ζόρι βγαίνουν τα έξοδα»

Λάσπες έγιναν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής στο Γιάννουλη Λάρισας. Ένας ιδιοκτήτης συνεργείου που καταστράφηκε το διαμέρισμά του και μένει με την οικογένειά του μέσα στο φορτηγό, μίλησε το πρωί στον Αlpha. Ο άστεγος άντρας τόνισε πως με το ζόρι βγαίνουν τα έξοδά τους.

«Την οικογένεια την θέλω ενωμένη. Εδώ τρώνε και πίνουνε. Το μικρότερο κοριτσάκι είναι 2 χρονών» είπε ο ίδιος.

«Τα παιδιά μας 5 και 7 ετών αντίστοιχα, μπαίνουν τα προβλήματα από τώρα» συνέχισε. «Με το ζόρι βγαίνουν τα έξοδα» πρόσθεσε. Παράλληλα, μέσα σε 6,5 λεπτά ο Βάιος Γκάνης περιέγραψε την απόλυτη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share