Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγαλείο ψυχής: Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του 31χρονου συνοριοφύλακα που αυτοπυροβολήθηκε στον Έβρο

Είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου

16 Σεπτεμβρίου 2023 19:01
Μεγαλείο ψυχής: Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του 31χρονου συνοριοφύλακα που αυτοπυροβολήθηκε στον Έβρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έβρος: Πέθανε τελικά ο 31χρονος συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου και νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η οικογένειά του έδειξε το μεγαλείο ψυχής της και δώρισε τα όργανά του.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, νωρίτερα, η οικογένεια του καταγόμενου από χωριό της Αλεξανδρούπολης αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, παρά την τεράστια θλίψη της αποφάσισε να γίνει δωρεά των οργάνων του σε τρεις συνανθρώπους μας στη χώρα.

Ο 31χρονος άνδρας νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο το διαμπερές τραύμα που έφερε στο κεφάλι τον κατέστησε εγκεφαλικά νεκρό, και η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων του. Την ίδια στιγμή, 5 συνοριοφύλακες στον Έβρο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, προς μεταμόσχευση θα διατεθούν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του αστυνομικού. Μια συγκινητική ενέργεια, που δείχνει μεγαλείο ψυχής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της αναφέρεται στην συγκινητική αυτή δωρεά οργάνων και την κινητοποίηση που υπήρξε σε συνεργασία με την μεταμοσχευτική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

συνοριοφύλακας Έβρος

Όπως αναφέρει χαρακρηριστικά:

«Σήμερα Παρασκευή στις 15/09/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ..

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Θυμίζεται ότι εισήχθη στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση την Δευτέρα (04/09). Ο 31χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί, με αποτέλεσμα να προκαλέσει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι του χωρίς ωστόσο να επέλθει ο θάνατός του από τον σοβαρότατο τραυματισμό. Άμεσα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποίησαν συνάδελφοί του, υποβλήθηκε σε επέμβαση στη νευροχειρουγική κλινική και ‘εκτοτε νοσηλευόταν στην ΜΕΘ.

Οι γιατροί μάλιστα είχαν ενημερώσει από αρκετά νωρίς την οικογένεια του ότι, δυστυχώς, οι ελπίδες για να κερδίσει τη «μάχη» για τη ζωή δεν ήταν με το μέρος του.

Όπως είχαν αναφέρει συνάδελφοί του, το τελευταίο διάστημα ο άτυχος 31χρονος δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share