Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Κώστας Αγοραστός: «Έχω στοχοποιηθεί, με σταυρώνουν κάθε μέρα»

«Κάναμε όλα τα έργα, περισσότερα από όσα μπορούσαμε, ειδικά αντιπλημμυρικά»

15 Σεπτεμβρίου 2023 16:21
Κώστας Αγοραστός: «Έχω στοχοποιηθεί, με σταυρώνουν κάθε μέρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπερασπίστηκε πλήρως τα έργα και τις ημέρες του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως έχει στοχοποιηθεί, καθώς τον σταυρώνουν κάθε μέρα.

“Η έρευνα της δικαιοσύνης είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη έτσι ώστε να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα” είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας τόνισε: Κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Παρακολουθείται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ολα τα λεφτά πήγαν σε συγκεκριμένα έργα. Με την ευκαιρία, δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του.

Από τον Ιανό υπήρχε πρόβλημα με τη γέφυρα Ξιδιά. Εγινε μία εργολαβία για σειρά έργων αλλά όχι για νέα γέφυρα. Δεν υπάρχει ανακατασκευή.

Τα έργα έχουν τεχνικές προδιαγραφές από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας. Η γέφυρα έπεσε γιατί η μάζα νερού ήταν τεράστια, η γέφυρα ήταν παλιά.

Ποιος σας είπε ότι δεν άντεξε γέφυρα; Είναι εύκολο να καταδικάσετε. Δεν με ενδιαφέρει η επικοινωνία, ξέρω ότι έχω στοχοποιηθεί. Είμαι δίπλα στους ανθρώπους.

Κάναμε όλα τα έργα, περισσότερα από όσα μπορούσαμε, ειδικά αντιπλημμυρικά”.

Δείτε το βίντεο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Για να εκλέγεται ο Αγοραστός τόσα χρόνια στην περιφέρεια λέτε να μην έκανε τίποτα;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για τις πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Θεσσαλίας, και δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα αντιπλημμυρικό έργο που θα ήταν ικανό να συγκρατήσει το νερό που «έριξε» η κακοκαιρία Daniel. Επίσης, έδειξε την στήριξη του στον Κώστα Αγοραστό, στο γεγονός ότι δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, καθώς, όπως είπε, για να εκλέγεται τόσα χρόνια κάτι θα έχει κάνει.

Ειδικότερα, για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Daniel μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα και στις ευθύνες για τις μεγάλες καταστροφές και τις απώλειες ζωών.

Αναφορικά με τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκε μικρό ποσό από το ΕΣΠΑ που δόθηκε στην περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μπορώ να σας πω από τη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου είχα την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ ότι η περιφέρεια της Θεσσαλίας ήταν από τους πρώτους σε απορρόφηση στην Ελλάδα. Αν μπορούσες να πεις ότι ένας περιφερειάρχης μπορούσε να απορροφά γρήγορα πόρους, ήταν σίγουρα ο Αγοραστός».

Σε ερώτημα για το αν υπήρχε έλεγχος στους περιφερειάρχες για τη σωστή απορρόφηση των κονδυλίων ο υπουργός απάντησε: «ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και από τους συμπολίτες τους που τους ψηφίζουν ή τους καταψηφίζουν».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Για να εκλέγεται ο κ. Αγοραστός τόσα χρόνια στην περιφέρεια λέτε να μην έκανε τίποτα; Συζητάμε ότι έφταιξε ο Αγοραστός για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 1.000 ετών;»

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε ότι «αντιπλημμυρικά έργα για αυτή την ποσότητα του νερού δεν υπάρχουν».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share