Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

«Έζησα ξανά τον εφιάλτη...»: «Τσακίζει» καρδιές κάτοικος της Καρδίτσας που έχασε τον 18χρονο γιο της στις πλημμύρες του 2010 (video)

Η συγκλονιστική μαρτυρία

14 Σεπτεμβρίου 2023 16:56
«Έζησα ξανά τον εφιάλτη...»: «Τσακίζει» καρδιές κάτοικος της Καρδίτσας που έχασε τον 18χρονο γιο της στις πλημμύρες του 2010 (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Στο Ψαθοχώρι Καρδίτσας οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν σε απόγνωση καθώς γυρίζοντας στα σπίτια τους βρίσκουν καμένη γη.

Η Βιργινία Γιαβάση, κάτοικος του χωριού Ψαθοχώρι Καρδίτσας, έχασε το γιο της, 18 χρόνων, σε πλημμύρα και πριν από λίγες μέρες έζησα ξανά τον εφιάλτη των πλημμύρων. Με την ευκαιρία, δείτε τις καταγγελίες κατοίκων για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Μιλώντας στο Live News περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βίωσε: «Έβρεχε καταρρακτωδώς για δύο ημέρες και το πρωί είχε αρχίσει να γεμίζει νερά η αυλή μας και νομίζαμε ότι θα γλιτώσουμε. Γύρω στις εννιά και μισή άρχισαν όμως να χτυπούν οι καμπάνες και να εκκενώνεται το χωριό. Εμείς πήραμε το αυτοκίνητο και φύγαμε με τα διδυμάκια μου που είναι επτά χρόνων να σωθούμε, γιατί είμαι ήδη χαροκαμένη».

«Από την κακοκαιρία του 2010 έχασα τον γιο μου»

Η κυρία Βιργινία μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι πριν από 13 χρόνια, το 2010 είχε χάσει τον 18χρονο γιο της λόγω πλημμύρας.

«Μέσα στο νερό έπεσε. Ήταν γεμάτα τα κανάλια, όπως είναι και τώρα γεμάτα τα ποτάμια. Πλημμύρισαν, έπεσε με το αυτοκίνητο και πήγε από πνιγμό».

Όπως περιέγραψε η κα Γιαβάση, τα παιδιά της ήταν τρομαγμένα την ώρα που έφευγαν από το σπίτι τους και ούρλιαζαν από φόβο.

Μάλιστα, κάποια στιγμή και το αμάξι τους ακινητοποιήθηκε μέσα στα νερά και ήρθε η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την οικογένεια, αποτρέποντας τα χειρότερα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share