Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Οργισμένοι οι συγγενείς του Αντώνη Καργιώτη: «Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, θα έλεγαν ότι γλίστρησε»

«Δεν ντρέπονται λίγο…»

13 Σεπτεμβρίου 2023 08:29
Οργισμένοι οι συγγενείς του Αντώνη Καργιώτη: «Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, θα έλεγαν ότι γλίστρησε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κατηγορούμενος ύπαρχος του Blue Horizon που έσπρωξε τον Αντώνη στον θάνατο δηλώνει στο Live News συντετριμμένος, η ανάλυση στα βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζεται, με τους στενούς συγγενείς του θύματος στην Κρήτη να είναι οργισμένοι και να δηλώνουν πως αν δεν υπήρχε το ντοκουμέντο, θα έλεγαν απλά ότι γλίστρησε.

Οι δηλώσεις τους στο Live News συμπυκνώνουν τη συναισθηματική τους φόρτιση, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου.

«Δεν ντρέπονται λίγο…», λέει η αδελφή του Αντώνη.

Στο μυαλό τους ξανά και ξανά οι ίδιες εικόνες και τα ίδια βασανιστικά ερωτήματα. Γιατί συνέβη αυτό στον Αντώνη και γιατί κανείς δεν τον βοήθησε εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Η συντριβή τους για την απώλεια μετατρέπεται κατά διαστήματα σε οργή. Οι δικοί του άνθρωποι απαιτούν δικαίωση και τις παραδειγματικές τιμωρίες όλων εκείνων που έβαλαν την υπογραφή τους, σε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα που καταγράφηκε από κάμερες.

«Ζητάμε δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν», είπε ο κουνιάδος του Αντώνη.

Τα ψέματα του ύπαρχου και του καπετάνιου, η αδιαφορία μελών του πληρώματος

Ο κατηγορούμενος ύπαρχος, πατέρας δύο παιδιών, παραμένει προφυλακισμένος. Όπως αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον του είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πλέον φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τόσο την πράξη του όσο κ τις επιπτώσεις που θα έχει.

Το βίντεο ντοκουμέντο κατέρριψε μια σειρά από ισχυρισμούς και δικαιολογίες. Ο ύπαρχος του Blue Horizon σπρώχνει τον Αντώνη στη θάλασσα, αλλά λίγο αργότερα ο ίδιος θα προσπαθήσει να πείσει πως επρόκειτο για δυστύχημα.

Ο κατηγορούμενος ύπαρχος έβλεπε τον Αντώνη να πνίγεται μπροστά του, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει.

Ούτε εκείνος ούτε οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στον καταπέλτη. Ο καπετάνιος, που επίσης έχει προφυλακιστεί, υποστηρίζει πως αν και είδε την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα, έκανε αυτά που ορίζουν οι κανονισμοί.

Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο, μας λένε στενοί συγγενείς του Αντώνη, ο θάνατος του νεαρού θα είχε καταγραφεί ως δυστύχημα. Και πιθανότατα έχουν δίκιο, αν κρίνει κανείς από τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Μέχρι τη χθεσινή του απολογία, ο κατηγορούμενος ύπαρχος δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη.

Τις δικές της αγωνίες έχει και η οικογένεια του κατηγορούμενου καπετάνιου που από χθες παραμένει προφυλακισμένος.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση των άλλων δύο ναυτικών που κατηγορούνται αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες. Με το Blue Horizon να παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Αντώνη διαρκώς στο προσκήνιο.

Αδερφός Αντώνη Καργιώτη: «Εάν δεν υπήρχε το βίντεο, θα έλεγαν ότι γλίστρησε»

Ένα μεγάλο γιατί βασανίζει την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά.

Στον θρήνο έχει βυθιστεί η οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, που μία μοιραία σπρωξιά τον έριξε από τον καταπέλτη του πλοίου και έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είναι ένα μεγάλο σοκ όλο αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα γιατί έχει γίνει όλο αυτό… Γιατί;», είπε ο Νίκος, αδερφός του 36χρονου.

Στη συνέχεια, ο αδερφός του Αντώνη θέλησε να ευχαριστήσει όσους έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα βίντεο ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν όσα έγιναν εκείνα τα μοιραία λεπτά πάνω στον καταπέλτη του Blue Horizon. Όπως είπε ο ίδιος, εάν δεν υπήρχαν αυτά τα βίντεο «θα λέγαμε ότι γλίστρησε ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους».

«Ήταν άδικο όλο αυτό που έκαναν. Το παιδί δεν πείραζε κανέναν, πιθανώς να τον γνώριζαν εκεί. Δεν υπάρχουν λόγια», είπε.

Στον Αντώνη άρεσαν πολύ τα ταξίδια και συχνά ταξίδευε με προορισμό την Αθήνα, έχοντας πάντα μαζί του εισιτήριο, σημείωσε ο αδερφός του, ο οποίος ανέφερε στο MEGA πως εάν ποτέ συναντούσε τον ύπαρχο το μόνο που θα τον ρωτούσε θα ήταν «γιατί;».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share