Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Blue Horizon: «Ένας μ@@@κας παλαβός έπεσε στη θάλασσα...» - Σοκάρει ο διάλογος του ύπαρχου με τον καπετάνιο όταν ο Αντώνης σκοτώθηκε (video)

«Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός και δεν είχε εισιτήριο»

12 Σεπτεμβρίου 2023 18:06
Blue Horizon: «Ένας μ@@@κας παλαβός έπεσε στη θάλασσα...» - Σοκάρει ο διάλογος του ύπαρχου με τον καπετάνιο όταν ο Αντώνης σκοτώθηκε (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Blue Horizon: Αποκαλύφθηκε από την εκπομπή live news του MEGA μια σοκαριστική συνομιλία του καπετάνιου με τους ανθρώπους που εμπόδισαν τον 36χρονο Αντώνη να μπει στο πλοίο και ένας από αυτός τον σκότωσε ρίχνοντας τον στη θάλασσα.

Ο ύπαρχος χαρακτήρισε παλαβό τον Αντώνη λίγα λεπτά αφού τον είχε σκοτώσει. Στη συνέχεια είπε ότι τον έσπρωξε από το καράβι γιατί πίστευε ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός και για αυτό τον έσπρωξε.

Δείτε επίσης: Όλοι χειροκροτούν τον Ηλία Μαμαλάκη: «Ήταν φόνος, πρέπει να τους βγάλουν την πέτσα με τανάλια» - Τα σπαρακτικά λόγια για τον 36χρονο Αντώνη

Blue Horizon: «Είχαμε ενημερώσει τους αρμόδιους για την κατάστασή του», αποκαλύπτει ο ψυχίατρος του Αντώνη Καργιώτη

Τα ταξίδια για τον Αντώνη Καργιώτη που δολοφονήθηκε θέλοντας να ταξιδέψει ήταν χαρά και διέξοδος καθώς επιθυμούσε διακαώς να ζήσει. Αυτό αποκαλύπτει ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας ψυχικής υγείας Λασιθίου, Μανόλης Καναβάκης μιλώντας νωρίτερα στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καναβάκης δήλωσε στην εκπομπή του Alpha: «Όταν συμβαίνει ένας θάνατος και η απουσία του πατέρα, ο άνθρωπος ως άμυνα ασυνείδητη θέλει να ζήσει. Ο ίδιος έπαιρνε χαρά και ζωή από τα ταξίδια».

Ο 36χρονος Αντώνης είχε χάσει τη μητέρα του έξι μήνες νωρίτερα και η καθημερινότητά του είχε γίνει αβάσταχτη. Όπως λέει ο κ. Καναβάκης, «ήταν ένα παιδί που αντιδρούσε με έναν τρόπο που ήταν τελείως αντίθετος με παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα, και τα βλέπουμε και είναι επιθετικά και επικίνδυνα για τους άλλους. Σε καμία περίπτωση ο Αντώνης δεν ήταν επικίνδυνος και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε καταχρήσεις, ήταν ένα βασανισμένο παιδί».

Οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Αντώνη Καργιώτη, όπως υποστήριξε ο κ. Καναβάκης. «Η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με όλη την ομάδα, βλέποντας ότι ο Αντώνης έκανε συχνά ταξίδια στην Αθήνα και διαπιστώνοντας ότι ήταν ευάλωτος και θα μπορούσαν να συμβούν διάφορα πράγματα, πήραν την πρωτοβουλία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Η διαφορετικότητα σκοτώνει. Δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες» σημείωσε στον Alpha.

Blue Horizon: «Επιθυμεί διακαώς να δικαστεί δίκαια» – Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει ο δικηγόρος του καπετάνιου

Ο δικηγόρος του καπετάνιου, κ. Κοκοσάλης, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του. Ο ίδιος ανέφερε πως ο καπετάνιος είναι «συγκλονισμένος» από τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη, ενώ «επιθυμεί διακαώς να δικαστεί δίκαια».

Ο κ. Κοκοσάλης βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, όπου και μίλησε για την υπόθεση μέσα από τη δική του οπτική. «Αρχικά, η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιώς, αφορά την πράξη. Η δίωξη αφορούσε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, όσο και τη θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών».

«Αυτό είναι οξύμωρο και αντιφατικό. Δεν μπορεί να χρεώνεται το αποτέλεσμα του θανάτου στον εντολέα μου, ταυτόχρονα υπό την εκδοχή της αμέλειας και υπό την έννοια του ενδεχόμενου δόλου. Αυτό διορθώθηκε πάραυτα, θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να αποδοθεί αυτή η ανθρωποκτονία έστω με την έννοια της παράληψης με ενδεχόμενο δόλο στον καπετάνιο. Έτσι, δόθηκε ο χαρακτηρισμός της θανατηφόρου εκθέσεως», συνέχισε ο κ. Κοκοσάλης.

Blue Horizon: Ο καπετάνιος είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

Όσον αφορά το ποια είναι η κατάσταση του καπετάνιου αυτή τη στιγμή, ο δικηγόρος του απάντησε πως «ο καπετάνιος είναι συγκλονισμένος, είναι σε μια άθλια ψυχολογικά κατάσταση. Πήγε να κάνει τη δουλειά του και, δυστυχώς, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοεί ότι έγινε κάτι ανεπανάληπτα τραγικό και πως χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και πως δημιουργήθηκαν κοινωνικά επώδυνες δυσκολίες τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην ελληνική κοινωνία».

Blue Horizon: Κακώς μιλάμε για δόλο, υποστηρίζει ο δικηγόρος του καπετάνιου

«Ο καπετάνιος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί δίκαια. Να υπαχθεί η δική του συμπεριφορά, και οι όποιες πράξεις ή παραλείψεις, να ελεγχθούν με βάση τους κανόνες της ναυτικής πείρας και πρακτικής και να δούμε αν υπέπεσε σε κάποια παράβαση. Να δούμε αν αυτό οφείλεται σε δόλο ή αμέλεια», τόνισε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά για το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο δικηγόρος του καπετάνιου ανέφερε πως «ελάτε στην τραγική θέση αυτού του ανθρώπου. Το μόνο πράγμα που πληροφορείται είναι ‘’άνθρωπος στη θάλασσα’’, γυρίζει πίσω αντανακλαστικά και βλέπει μια σκιά να πέφτει, όπως είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του, και ταυτόχρονα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Μπορούμε σε αυτές τις τραγικές ψυχολογικές συνθήκες, να μιλήσουμε για ενδεχόμενο δόλο;».

Blue Horizon: Μπορεί ο πλοίαρχος να φανταστεί ότι δεν θα είναι εκεί το Λιμενικό;

Τέλος, ο κ. Κοκοσάλης ξέσπασε, λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι ο πλοίαρχος υπέπεσε σε πληθώρα παραλείψεων. Ας υποθέσουμε πως δεν έκανε κράττει, ενώ θα έπρεπε, κάτι που δεν είναι έτσι. Ας υποθέσουμε ότι έφυγε, ενώ δεν έπρεπε να φύγει, αναμένοντας οδηγίες από το traffic, που είναι ο πύργος ελέγχου του λιμένα Ηρακλείου. Όλα αυτά, μπορούν να αποδοθούν σε γνώση και θέληση δόλο, και δεύτερον, δικαιούται ένας πλοίαρχος να έχει εμπιστοσύνη, ότι οι αξιωματικοί θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Μπορεί να φανταστεί ο μέσος πλοίαρχος ότι θα επιδειχθεί μια αντισυστηματική και πρωτοφανής για τα δεδομένα της ναυτιλίας, και, κυρίως, εγκληματική ενέργεια, από πλευράς του υπάρχου του; Μπορεί ο πλοίαρχος να φανταστεί ότι δεν θα είναι εκεί το Λιμενικό, να κάνει αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει;».

Blue Horizon: Το μήνυμα του υπάρχου στην οικογένεια του Αντώνη

Την πρώτη του δήλωση μετά την δολοφονία του άτυχου Αντώνη στο λιμάνι Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν και τον έριξαν από το πλοίο Blue Horizon, έκανε ο ύπαρχος, ο οποίος είναι ο βασικός δράστης.

Ο ύπαρχος του Blue Horizon μίλησε στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 και ανέφερε: «Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανένα. Μακάρι να μπορούσα να αντικρύσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου».

Blue Horizon – Δικηγόρος υπάρχου: Πήγε μέσα στο πλοίο για να βρει σωστικό μέσο

Την εκδοχή του υπάρχου για τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε ο συνήγορος του, Χαράλαμπος Σύψας.

Όπως είπε αρχικά ο δικηγόρος, όταν είδε το βίντεο, του προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή η πράξη, όπως σε όλους. Όπως ανέφερε σχετικά με το τι συνέβη «από το βίντεο και από την ανακριτική διαδικασία, δείχνει ότι ένας άνθρωπος πήγε να μπει στο πλοίο και ο εντολέας μου, τον απώθησε δύο φορές και την τρίτη φορά, έφυγε ο καταπέλτης και ο άνθρωπός βρέθηκε να πέφτει στην θάλασσα».

Σχετικά με το γιατί δεν βοήθησαν τον νεαρό που βρισκόταν στην θάλασσα, είπε ότι σύμφωνα με όσα δηλώνει ο εντολέας του: «Την ώρα που στέκεται ακίνητος, την στιγμή που πέφτει μέσα το σώμα από την περιδίνηση χάθηκε, στάθηκε να δει τι γίνεται και ειδοποίησε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στην θάλασσα, όμως δυστυχώς στον καταπέλτη δεν υπήρχε σωστικό μέσο. Τη στιγμή που βλέπουμε τον εντολέα μου να πηγαίνει μέσα στο πλοίο έστω και νωχελικά είναι η στιγμή που ψάχνει ένα σωστικό μέσο για να πετάξει στον άνθρωπο στη θάλασσα. Ο ύπαρχος δεν μπορεί να σταματήσει το πλοίο».

Για το κατά πόσο τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά τον απόπλου του καραβιού, είπε: «Το πλοίο έφευγε με ανοιχτό καταπέλτη και είναι μία συνήθης τακτική και αποτελεί κομβικό σημείο της αρχής και του τέλος του περιστατικού κάτι που δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και παράτυπο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του που δόθηκε από νοσοκομείο, ο ύπαρχος, φέρεται να υποστηρίζει, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ως ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Είναι ράκος – Νιώθει άσχημα για ότι έχει γίνει» λέει η σύζυγός του υπάρχου

Ένα από τα κοντινότερα πρόσωπα του υπάρχου, η σύζυγός του, μίλησε με το Live News. Όπως είπε η ίδια, ο σύζυγός της είναι ράκος, ενώ αποκάλυψε πως νιώθει άσχημα για όσα έχουν συμβεί.
«Είμαστε η οικογένεια του υπάρχου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον χαμό του Αντώνη είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γι’ αυτό», δήλωσε αρχικά.

«Είναι ένα ράκος, είναι πάρα πολύ χάλια. Προσπαθώ να στηρίξω τον (…), προσπαθώ να στηρίξω τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Η σύζυγός του ανέφερε πως ο ύπαρχος δεν μπορούσε να μιλήσει, καθώς ήταν ράκος και έκλαιγε συνέχεια.

«Να ξέρετε ότι και εκείνος νιώθει πάρα πάρα πάρα πολύ άσχημα γι’ αυτό που έχει γίνει. Δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, δεν ήθελε να έχει τέτοια έκβαση. Θέλω να είναι καλά τα παιδιά μου και ο (…) και τα παιδιά μου», είπε.

«Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει σοκάροντας ο καβοδέτης για τον 36χρονο Αντώνη

O καβοδέτης που είδε με τα μάτια του τη δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη μέλη του πληρώματος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share