Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Συνελήφθη Τούρκος στο Ελ. Βενιζέλος με πλαστές ταυτότητες και κάλυκες - Έρευνα αν σχετίζεται με το μακελειό στη Λούτσα (video)

Οι σκηνές που επικράτησαν στο αεροδρόμιο των Αθηνών

12 Σεπτεμβρίου 2023 14:50
Συνελήφθη Τούρκος στο Ελ. Βενιζέλος με πλαστές ταυτότητες και κάλυκες - Έρευνα αν σχετίζεται με το μακελειό στη Λούτσα (video)
Φωτογραφία αρχείου: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς χθες, λίγη ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα, αστυνομικοί συνέλαβαν στο «Ελ. Βενιζέλος» έναν Τούρκο ο οποίος είχε στην κατοχή του 2 πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και τώρα ερευνάται εάν ο συλληφθείς σχετίζεται με το περιστατικό των πυροβολισμών με τους 6 νεκρούς στη Λούτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλαστές ταυτότητες αλλά και οι κάλυκες εντοπίστηκαν στην κατοχή του άνδρα κατά τη διάρκεια του ελέγχου των χειραποσκευών επιβατών στο επίπεδο των αναχωρήσεων.

Ενέδρα θανάτου στη Λούτσα για 6 Τούρκους με γαλλικές ταυτότητες

Επικρατέστερο σενάριο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το μακελειό που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στη Λούτσα, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί έξι αλλοδαποί, τουρκικής καταγωγής.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών σε λιμάνια και σε αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα θύματα είναι 6 Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής που έφεραν γαλλικές ταυτότητες.

Το τρομακτικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη Λούτσα: Η στιγμή που ακούγονται οι πυροβολισμοί - Επί ένα λεπτό σκορπούν τον πανικό στη περιοχή (video)

Ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο, όπου ακούγεται η στιγμή των μαζικών πυροβολισμών στη Λούτσα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία ημέρα μετά το φονικό περιστατικό με τους έξι νεκρούς.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το ντοκουμέντο κατέγραψε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς, από τους οποίους δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, έξι άνθρωποι με ξένες ταυτότητες.

Σε αυτό ακούγονται οι σφαίρες να πέφτουν «βροχή», καθώς επί 50 δευτερόλεπτα ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί. Άξιο αναφοράς είναι ότι φέρεται να τους «γάζωσαν» με 25 σφαίρες.

Αυτό που τρομάζει, μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι ότι ακούγεται και η χαριστική βολή, με την οποία «σιγουρεύτηκε» ο δράστης ότι δεν θα μείνει κανείς ζωντανός. Μάλιστα, εικάζεται πως τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν μέσα στο όχημα και τα άλλα δύο έξω. Όλοι οι νεκροί είναι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Σε λιγότερο από λεπτό οι δολοφονίες»

Τη στιγμή που η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς και τους έξι νεκρούς στη Λούτσα, μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα έγκλημα που έγινε μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Στο Open μίλησε διασώστης του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο με το πλήρωμα ασθενοφόρου αμέσως μετά το περιστατικό. «Κληθήκαμε στην αρχή για πέντε άτομα και με τους συναδέλφους από την αστυνομία που μιλούσαμε, στην αρχή θεωρούσαμε πως είναι ίσως φάρσα. Τόσα άτομα, τραυματισμένα θανάσιμα, δεν το είχαμε ξανασυναντήσει», αναφέρει αρχικά και στη συνέχεια περιγράφει όσα αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο:

«Είδαμε τέσσερις μέσα στο αυτοκίνητο και δύο έξω. Έτσι όπως φάνηκε προσπάθησαν ανοίγοντας την πόρτα, να φύγουν από το αυτοκίνητο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως φαίνεται και οι έξι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο».

Προσθέτει πως όλα τα θύματα είχαν αρκετά τραύματα σε όλο τους το σώμα και ήταν νέοι σε ηλικία. «Το συμβάν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή. Ευτυχώς που δεν υπήρχε κάποιος κοντά, βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα», αναφέρει ο διασώστης και συμπληρώνει πως το περιστατικό έγινε γρήγορα και ίσως διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτήκοες μάρτυρες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, κάνουν λόγο για χρόνο 30 με 35 δευτερολέπτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share