Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεσπά η Τατιάνα Στεφανίδου από τη Θεσσαλία: «Δεν έχουν ούτε παπούτσια, έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα»

«Ο κόσμος θέλει να μεταφέρουμε δημόσια την αγανάκτησή του, την απόγνωσή του για να υπάρξει ένα οργανωμένο έργο από την πολιτεία»

11 Σεπτεμβρίου 2023 12:02
Ξεσπά η Τατιάνα Στεφανίδου από τη Θεσσαλία: «Δεν έχουν ούτε παπούτσια, έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρεμιέρα από την Θεσσαλία θα κάνει σήμερα η Τατιάνα Στεφανίδου με την εκπομπή του Alpha, T-Live στις 14.50. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στην Super Κατερίνα και μετέφερε όσα είδε εκεί με τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και ξέσπασε. «Δεν έχουν ούτε παπούτσια, έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για τους πλημμυροπαθείς.

«Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές και είναι αλήθεια ότι ο κόσμος εδώ έχει τεράστια αγανάκτηση, οργή, απόγνωση και έχουν χάσει τα πάντα. Μίλησα με όλους αυτούς τους ανθρώπους και αυτήν τη στιγμή στην ουσία έχουν γλιτώσει με μία μπλούζα και ένα παντελόνι. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε παπούτσια γιατί έφυγαν νύχτα από τα σπίτια τους και είναι με τις παντόφλες. Άνθρωποι που δεν ξέρουν αν πρέπει αυτήν τη στιγμή να ξαναφτιάξουν τα χωριά τους γιατί μου έλεγαν αν ξαναπνιγούμε; Να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας και τα χωράφια μας; Πώς να τα φτιάξουμε; Αφού δεν καλλιεργούνται για τα επόμενα χρόνια. Είναι λάσπη και μπάζα. Είναι κοινωνική, οικονομική η καταστροφή. Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο και πρόκειται για την καρδιά της χώρας» περιέγραψε η Τατιάνα Στεφανίδου.

«Δεν υπήρξε μία πιο δυνατή στιγμή γιατί όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Ο κόσμος θέλει να μεταφέρουμε δημόσια την αγανάκτησή του, την απόγνωσή του για να υπάρξει ένα οργανωμένο έργο από την πολιτεία.

Υπάρχουν κάτοικοι που ζούνε όλη την εβδομάδα σε ένα εκκλησάκι του χωριού στο βουνό. Εκεί βρήκαν σωτηρία. Έστειλαν ένα δύο 15χρονα και έναν 27χρονο, που είχαν τη δύναμη να περπατήσουν στα βουνά και με πήραν και περπατήσαμε. Η κάθοδος δεν είχε μονοπάτι, από τον γκρεμό, τα κατσάβραχα για να φτάσουμε εκεί. Εκεί υπάρχουν ηλικιωμένοι κι αποκλεισμένοι. Όταν φτάσαμε εκεί μου είπαν, θέλουμε να μας απαντήσει κάποιος. Να το ξαναφτιάξουμε το χωριό μας ή στην επόμενη νεροποντή θα πεθάνουμε; Τα χωράφια να τα ξανακαλλιεργήσουμε ή να φύγουμε και να εγκατασταθούμε αλλού; Είναι αρχοντάνθρωποι, οικογενειάρχες και αγρότες. Έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα» συνέχισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share