Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό»: Κραυγή αγωνίας από τον «Master Chef» Τιμολέων Διαμαντή (video)

Δραματική έκκληση από τον νικητή του Master Chef 2

10 Σεπτεμβρίου 2023 16:24
«Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό»: Κραυγή αγωνίας από τον «Master Chef» Τιμολέων Διαμαντή (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο νικητής του MasterChef 2, Τιμολέων Διαμαντής μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο γνωστός σεφ ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου έχει στην ιδιοκτησία του κι ένα εστιατόριο. Υπενθυμίζεται, ότι βρέθηκε πτώμα άνδρα στο Τρίκερι Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε ο Τιμολέων Διαμαντής, η πόλη δεν έχει νερό από την περασμένη Τρίτη, ωστόσο δεν έχουν βιώσει την τόσο τραγική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι Καρδίτσας και Λάρισας.

«Εμείς φθηνά τη γλιτώσαμε. Περισσότερο ήταν υλικές ζημιές και δυστυχώς χάσαμε δύο ανθρώπους. Δεν έχουμε πληγεί τόσο όσο η Καρδίτσα και η Λάρισα. Το πρόβλημά μας είναι το νερό. Δεν έχουμε από την Τρίτη νερό και στο μαγαζί. Είναι επίφοβο. Ήμουν χθες εκτός εαυτού γιατί έπρεπε να περάσει το Σαβ/κο και μετά να ανοίξουν τα μαγαζιά. Καταλαβαίνω ότι τρέχουν ενοίκια και έξοδα, αλλά αν δημιουργηθεί μία αρρώστια από αυτό;» σημείωσε ο Τιμολέων Διαμαντής.

«Θέλει μεγάλη προσοχή και για τα παιδάκια και για τις εγκυμονούσες. Να προσέχουν πάρα πολύ και να μην ανοίξουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί γιατί το παιδάκι δεν μπορεί να καταλάβει» ανέφερε ο Τιμολεών Διαμαντής.

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στη Θεσσαλία: Πτώση δύο πυλώνων ρεύματος εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα ιδιαίτερα στη Θεσσαλία.

Δύο πυλώνες μεταφοράς ρεύματος έπεσαν στη Θεσσαλία, λόγω της διάβρωσης του εδάφους που προκάλεσαν οι σφοδρές πλημμύρες στην περιοχή. Πάντως, όπως ενημέρωσε ο ΑΔΗΜΕ, η πτώση τους δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρόκειται για έναν πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Daniel»: «Τα νερά είναι μολυσμένα και επικίνδυνα» - Συναγερμός για τη δημόσια Υγεία στη Θεσσαλία

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκιά του έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζοντας τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή. Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα. Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

Κακοκαιρία Daniel

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share