Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Σώθηκε η σκυλίτσα που είχε παγιδευτεί στα κεραμίδια πλημμυρισμένου σπιτιού (photo)

Το ταλαιπωρημένο ζωάκι βρήκε μια ζεστή αγκαλιά

9 Σεπτεμβρίου 2023 17:04
Κακοκαιρία Daniel: Σώθηκε η σκυλίτσα που είχε παγιδευτεί στα κεραμίδια πλημμυρισμένου σπιτιού (photo)
Από Εύη Κουρίδου

Διασώθηκε η σκυλίτσα που εγκλωβίστηκε στα κεραμίδια πλημμυρισμένου σπιτιού στην Καρδίτσα, ύστερα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Το ζωάκι ήταν τυχερό και βρήκε μια ζεστή αγκαλιά, όμως, ακόμα υπάρχουν ζώα στις πληγείσες περιοχές, που κανείς δεν ξέρει τι έχουν απογίνει.

Το Dogs’ Voice, μέσω ανάρτησής του στα social media, ενημερώνει ότι στον Βόλο το καταφύγιο καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά οι άνθρωποι κατάφεραν να σώσουν τα ζώα.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για βοήθεια στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ζώων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Παλαμά.

Έκκληση για εθελοντές στον Παλαμά

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σκυλίτσα που όλοι ρωτούσαμε αν σώθηκε είναι τώρα σε μία αγκαλιά, ασφαλής.

Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές και ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η αγκαλιά στην οποία βρίσκεται η σκυλίτσα που κινδύνεψε είναι της Εύης Θάνου, από την Φιλοζωική της Καρδίτσας. Έχουμε αποστείλει ήδη τροφές μέσω αγοράς από το τοπικό κατάστημα και στο προφίλ της (facebook: Evi Thanou) μπορείτε να βρείτε το iban και τις ανάγκες τους.

Γίνεται έκκληση φιλοξενίας των ζώων αυτών καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός και το καταφύγιο υπό κατασκευή.

Στον Παλαμά Καρδίτσας χρειάζονται βοήθεια με τους απεγκλωβισμούς ζώων και κάνουν έκκληση για εθελοντές.

Για τον Βόλο και το καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέου χώρου για να στηθεί νέο καταφύγιο.

Για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει θα σας ενημερώνουμε μέσα από εδώ Στέλνουμε κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν τόσο δύσκολες ώρες σε όλες αυτές τις περιοχές.

Για ακόμα μία φορά κάνουμε έκκληση να μην αφήνετε πίσω τα ζώα σας. Μας χρειάζονται».

Χιλιάδες νεκρά πρόβατα στη Θεσσαλία

Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας κάνουν έκκληση να έρθουν άμεσα ειδικά συνεργεία, ώστε να μαζέψουν τα εκατοντάδες νεκρά ζώα, που έχουν πνιγεί.

Διαβάστε επίσης: Πολύ σκληρές εικόνες: «Είναι το τέλος μας αυτό» - Κτηνοτρόφος αντικρίζει τα πνιγμένα πρόβατά του από την κακοκαιρία Daniel

Στα περίχωρα του Παλαμά, στον περιφερειακό απέναντι από το ΓΕΛ Παλαμά, έχει μια κτηνοτροφική μονάδα με 300 νεκρά πρόβατα.

Με τη ζέστη έχει ξεκινήσει αποσύνθεση και τα νερά έχουν αρχίσει και μολύνονται σοβαρά. Στον νομό, οι κτηνοτρόφοι υπολογίζουν ότι τα νεκρά ζώα είναι πολλές χιλιάδες. Η μυρωδιά τους έχει καλύψει τα πάντα…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share