Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Εφιαλτικό βράδυ για νεαρά στο Ηράκλειο: Άγνωστος προσπάθησε να τη βιάσει - Δεύτερη απόπειρα λίγο μετά

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη

9 Σεπτεμβρίου 2023 15:34
Εφιαλτικό βράδυ για νεαρά στο Ηράκλειο: Άγνωστος προσπάθησε να τη βιάσει - Δεύτερη απόπειρα λίγο μετά
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασε μία κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, η νεαρή έκανε βόλτα με την φίλη της όταν ένας άγνωστος άνδρας προσπάθησε να τη βιάσει. Επίσης, Σοκ στην Πάτρα: Συνελήφθη 50χρονος για απόπειρα βιασμού - Την «έπεσε» και στους αστυνομικούς

Οι δύο κοπέλες μετέβησαν άμεσα σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν το περιστατικό, με τις Αρχές να αναζητούν το δράστη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ίδιο βράδυ έγινε και δεύτερη απόπειρα βιασμού.

Περιπολικό
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Φρικτός θάνατος για 10χρονη σε δομή ανηλίκων στη Γερμανία: Τη βί@σε 25χρονος και στη συνέχεια τη στραγγάλισε ένας 11χρονος (Video)

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Γερμανία, η σοκαριστική υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων σε πόλη της βορειοανατολικής Βαυαρίας. Παράλληλα, μία μητριά στην Οκλαχόμα βίαζε την 3χρονη κόρη της και βιντεοσκοπούσε τις άρρωστες πράξεις της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 25χρονος Daniel Troger κατηγορείται ότι εισέβαλε σε δομή φιλοξενίας ανήλικων παιδιών από ένα ανοιχτό παράθυρο γύρω στις 9 το βράδυ στις 4 Απριλίου, βίασε τη μικρή Lena (που οι Αρχές είχαν απομακρύνει από την οικογένειά της λόγω καταγγελιών για κακοποίηση) και στη συνέχεια «ήπιε μπύρα και παρακολούθησε π@ρν@γραφικό υλικό» με έναν 11χρονο, επίσης φιλοξενούμενο στη δομή.

Το άψυχο κορμάκι της 10χρονης βρέθηκε 12 ώρες μετά

Το αγόρι αυτό πιστεύεται αργότερα ότι επιτέθηκε στην 10χρονη και τη στραγγάλισε, ενώ το άψυχο κορμάκι της ανακαλύφθηκε 12 ώρες αργότερα από το προσωπικό του κέντρου.

Η δομή φιλοξενίας ανηλίκων St Josef, που φιλοξενεί 90 παιδιά, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας των Γερμανικών Αρχών, που εντόπισαν τα αποτυπώματα του 25χρονου άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, και του 11χρονου στον χώρο του εγκλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών ο Daniel Troger έχει συλληφθεί και κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, διάρρηξη και εμπρησμό

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας, ο 11χρονος που φέρεται να σκότωσε το κοριτσάκι στη δομή αφού αποχώρησε ο άνδρας, είχε ιστορικό βίας. Λόγω της μικρής του ηλικίας, το αγόρι δεν θα διωχθεί για την πράξη του και έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλο ίδρυμα. Επισημαίνεται ότι η ηλικία ποινικής ευθύνης βάσει της γερμανικής νομοθεσίας είναι τα 14 χρόνια.

Το 11χρονο αγόρι είχε βίαιο παρελθόν

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνδρας να εισβάλλει σε μια δομή που υποτίθεται ότι είναι ασφαλής; Όλο το κτίριο θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο. Γιατί δεν υπήρχε επίβλεψη; Πού ήταν το προσωπικό; Γιατί η σορός της 10χρονης ανακαλύφθηκε το επόμενο πρωί;

Όλα αυτά τα ερωτήματα εξετάζονται και χρειάζονται απάντηση» λέει πηγή της εφημερίδας που εμπλέκεται στην έρευνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες που τοποθέτησαν το 11χρονο αγόρι στη δομή γνώριζαν για το βίαιο παρελθόν του, και παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί με δεκάδες άλλα παιδιά.

Σε δήλωση που απέστειλε στην Daily Mail, ο καθολικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη δομή St Josef εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι οικογένειες που επηρεάστηκαν δέχονται την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια. Επίσης, «μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων έχει ήδη λάβει μέτρα ώστε να δοθεί η απαιτούμενη υποστήριξη στα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής», οι οποίοι έχουν βιώσει έντονο συναισθηματικό τραύμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share