Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Άσχημα νέα μεταδίδει κάτοικος στη Μαραθέα Καρδίτσας: «Ενδέχεται να είναι νεκροί μία μαμά με τον γιο της» (video)

Οι άνθρωποι πλέον μετρούν τις πληγές τους

9 Σεπτεμβρίου 2023 15:15
Άσχημα νέα μεταδίδει κάτοικος στη Μαραθέα Καρδίτσας: «Ενδέχεται να είναι νεκροί μία μαμά με τον γιο της» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Αμείωτη παραμένει η αγωνία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία «Daniel».

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες κατοίκων από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία συγκλονίζουν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους ενώ οι εκκενώσεις περιοχών και τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Για την ώρα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα.

«Είχαμε μία γυναίκα νεκρή γυναίκα που ήταν κατάκοιτη»

Ο Απόστολος Πολύζος, κάτοικος Μαραθέας Καρδίτσας, μιλώντας στο Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξήγησε πώς συνέβη η καταστροφή στο χωρίο του.

«Την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησε να βγαίνει το νερό. Εμάς ευτυχώς μας άνοιξε ένας από μία καφετέρια. Ήμασταν 120 άτομα μέσα. Την πρώτη μέρα δεν ήρθε κανείς, δεν είχαμε ούτε νερό. Τη δεύτερη μέρα μας έφεραν νερό. Εγώ είχε πάρει τηλέφωνο για να φύγω, αλλά μου είπαν πως δεν μπορώ να περάσω. Ήταν λάθος συνεννόηση, γιατί τελικά ο δρόμος δεν είχε κλείσει. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Το χωριό έχει δύο μέτρα νερό στα σπίτια. Αυτή τη στιγμή, όσοι είναι με βάρκες απεγκλωβίζουν τους ανθρώπους. Είχαμε μία γυναίκα νεκρή, που ήταν κατάκοιτη, και ενδέχεται να είναι νεκροί και μία μαμά με τον γιο της που αγνοούνται».

Αγνοούνται μία μητέρα με τον γιο της στον Παλαμά

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργο Σακελλαρίου, υπάρχει μια μητέρα με τον γιο της από τη Μεταμόρφωση, τους οποίους αναζητούν οι συγγενείς τους.

«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα και μας έχουν "ενοχλήσει" οι οικείοι τους. Θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εθελοντής πυροσβέστης εξέφρασε φόβους να υπάρχουν και άλλα θύματα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την ανεύρεση διασωθέντων, σπίτι – σπίτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share