Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Κρυφή κάμερα στα ΑΤΜ - Δείτε πως σας κλέβουν το PIN χωρίς να το καταλάβετε!

Μεγάλη προσοχή!

8 Σεπτεμβρίου 2023 15:06
Κρυφή κάμερα στα ΑΤΜ - Δείτε πως σας κλέβουν το PIN χωρίς να το καταλάβετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μάτια δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι πολίτες κάθε φορά που σηκώνουν χρήματα από ένα ΑΤΜ, καθώς οι επιτήδειοι ανακαλύπτουν συνεχώς καινούργιους τρόπους, βάζοντας κρυφές κάμερες για να κλέβουν το pin της κάρτας. Παράλληλα, όταν δείτε αυτό το σημάδι στο ΑΤΜ τραβήξτε την κάρτα σας αμέσως

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας software FICO και της European ATM Security Team, παρατηρείται αύξηση των υποθέσεων κλοπών PIN από παγιδευμένα ΑΤΜ, τα οποία σημείωσαν ρεκόρ το 2018 στις ΗΠΑ, καθώς ήταν αυξημένα κατά 546% σε σχέση με το 2019!

Στις τράπεζες τα πιο ασφαλή ΑΤΜ

Έπειτα από παρακολούθηση εκατοντάδων ΑΤΜ στις ΗΠΑ, η FICO συμπέρανε ότι αυτά που βρίσκονται σε τράπεζες είναι πιο ασφαλή, σε σχέση με όσα είναι μεμονωμένα.

“Προειδοποιώ τους αναγνώστες να αποφεύγουν τα μοναχικά ΑΤΜ και να προτιμούν όσα βρίσκονται σε τοίχους τραπεζών”, σημειώνει ο Brian Krebs, υπεύθυνος ασφαλείας και συγγραφέας, τονίζοντας ότι οι κακοποιοί προτιμούν τα μοναχικά ΑΤΜ (εκτός τραπεζών) αφού έχουν χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Και προσθέτει: “Αν κάποιος βλέπει κάτι περίεργο στο ΑΤΜ, καλό είναι να μην κάνει ανάληψη χρημάτων”.

Για να αποφύγει κάποιος χρήστης κρυφές κάμερες που τοποθετούν οι κακοποιοί για να αποσπάσουν τα PIN πελατών, καλό είναι να κρύβει με το χέρι του το καντράν όταν πληκτρολογεί τον κωδικό του, αφού στο κόλπο των κρυφών καμερών καταφεύγουν οι περισσότεροι κακοποιοί, καθώς έχει μελετηθεί ότι οι καταθέτες σπάνια κρύβουν τον κωδικό τους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται πού τοποθετείται συνήθως η κρυφή κάμερα:

Κρυφές κάμερες σε ΑΤΜ
Κρυφές κάμερες σε ΑΤΜ

27χρονη έβαλε κρυφή κάμερα στο δωμάτιο της νομίζοντας ότι την κλέβει ο συγκάτοικός της - Μόλις είδε το βίντεο όμως... αηδίασε (Video)

Η κοπέλα πίστευε ότι ο συγκάτοικος της παίρνει χρήματα εν αγνοία της και έτσι είπε να το διαπιστώσει, τοποθετώντας μια κάμερα που γνώριζε μόνο αυτή που βρισκόταν.

Όταν πήρε το βίντεο και είδε τι πραγματικά συμβαίνει όταν δεν είναι εκεί αηδίασε! Ενώ, μια 19χρονη blogger από την Κίνα προκάλεσε χάος αφού άνοιξε τα πόδια της μπροστά στην κάμερα και είπε σε όλους ότι τους «το δίνει δωρεάν»!

26χρονη νόμιζε ότι η κάμερα του υπολογιστή είναι κλειστή - Αυτό που κατέγραψε θα σας ανατριχιάσει (Video)

Μια 26χρονη είχε χρησιμοποιήσει την κάμερα του υπολογιστής και μετά μόλις τον έκλεισε νόμιζε ότι αυτή δεν κατέγραφε το τι έκανε μέσα στο σπίτι της αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Όπως συνέβη επίσης με αυτή την 26χρονη, την οποία είχε προσλάβει μια οικογένεια για να προσέχει τα σκυλιά τους, αλλά μόλις είδαν το υλικό της κάμερας και διαπίστωσαν το τι έκανε έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

Ύστερα όμως από μία βιντεοκλήση με τη μητέρα της, συνέβη κάτι παράξενο. Η κάμερα δεν έκλεινε! Φυσικά, η ίδια δε το γνώριζε μέχρις ότου ο υπολογιστής της άρχισε να «φέρεται» περίεργα. Ακουγόταν από τα ηχεία παράξενοι θόρυβοι και ορισμένες φορές πολύ δυνατή μουσική, στη μέση της νύχτας. Δυστυχώς, όμως ήταν μόνο η αρχή!

Οι παρακάτω εικόνες είναι αποσπάσματα από το φιλμ μικρού μήκους «Webcam» της ZBros Productions, βασίζεται όμως σε αληθινό περιστατικό! Το 2010, η αστυνομία της Καλιφόρνια συνέλαβε έναν 31χρονο άνδρα, ο οποίος χάκαρε τους υπολογιστές ανυποψίαστων γυναικών και τις κατασκόπευε!

Δείτε το βίντεο:

26χρονη κοπέλα τραβάει με την κάμερα τον εαυτό της - Το μαρτύριο που περνάει σοκάρει όλο τον πλανήτη (Video)

Μια 26χρονη κοπέλα τραβάει με την κάμερα τον εαυτό της. Μόλις δείτε το μαρτύριο που περνάει θα σοκαρειστείτε. Ενώ, ένας 29χρονος άνδρας έβγαζε φωτογραφίες κάτω από την φούστα 15χρονης και μόλις είδε ο πατέρας τι είχε καταγράψει η κάμερα έγινε χαμός!

Συγκεκριμένα, η Σάρα πάσχει από ναρκοληψία, μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από απώλεια ελέγχου του κύκλου του ύπνου. Όσοι έχουν ναρκοληψία νιώθουν την ανάγκη να κοιμηθούν συνεχώς και συχνά παθαίνουν κρίσεις ύπνου, κατά την διάρκεια των οποίων τους παίρνει ο ύπνος οπουδήποτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι και αρκετά λεπτά.

Η πάθηση της Σάρα επιδεινώνεται συνεχώς από συχνές εξάρσεις καταπληξίας, μια ξαφνικής απώλειας του ελέγχου των μυών που καθιστά έναν άνθρωπο ακίνητο.

Είναι αρκετά ενοχλητικό να προσπαθείς να εξηγείς στους ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ την ναρκοληψία στην πραγματική ζωή πώς είναι και πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει”, γράφει η Σάρα στην περιγραφή του βίντεο. “Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι αστείο μέχρι να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, ή είναι απροετοίμαστοι και τρομάζουν και πανικοβάλλονται.

Η Σάρα δημοσίευσε το βίντεο στο οποίο προσπαθεί να βγάλει μια χορογραφία, με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για την ασθένεια της. “Όπως και οι άνθρωποι με επιληψία, δεν μπορώ να ελέγξω πότε θα έχω κρίση ύπνου ή καταπληξία”, γράφει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share