Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Οι αφανείς ήρωες εν μέσω κακοκαιρίας Daniel: «Βγήκα και έκανα μια βόλτα γύρω και άκουσα φωνές "Πνιγόμαστε!"» - Ο 80χρονος που έσωσε 15 ανθρώπους με τη βάρκα του στην Καρδίτσα

«Μια οικογένεια την έβγαλα από τα κεραμίδια με τον άντρα και το παιδί. Οι συνθήκες ήταν τραγικές»

8 Σεπτεμβρίου 2023 14:32
Οι αφανείς ήρωες εν μέσω κακοκαιρίας Daniel: «Βγήκα και έκανα μια βόλτα γύρω και άκουσα φωνές
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το πώς βρέθηκε με τη βάρκα του να σώζει ανθρώπους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας περιέγραψε ένας 80χρονος κ. Τασσιόπουλος ο οποίος έμεινε πίσω πρόθυμος να φύγει μέσα από το νερό με τη βάρκα του από την περιοχή που είχε πλημμυρίσει, αφού πρώτα διασώθηκαν οι δικοί του. Παράλληλα, στα βίντεο που ανέβασε ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, Γιάννης Μακρής, φαίνονται εθελοντές να μοιράζουν νερό στους εγκλωβισμένους κατοίκους ενώ ακούγονται παιδιά να κλαίνε.

«Βγήκα και έκανα μια βόλτα γύρω και άκουσα φωνές "Πνιγόμαστε!"»

«Δεν πρόλαβα ούτε τηλέφωνο να πάρω ούτε τίποτα, τα έχασα όλα εκεί. Μπαίνω μέσα στη βάρκα και επειδή έβρεχε είχα ένα υπόστεγο και περίμενα μέχρι τις 6 το πρωί. Βγήκα και έκανα μια βόλτα γύρω και άκουσα φωνές «Πνιγόμαστε!».

Βλέπω σε καμιά 30αριά μέτρα που δεν μπορούσαν να βγουν. Έβαλα 5 άτομα στη βάρκα την πρώτη φορά. Μετά γύρισα στο χωριό και μου λένε τράβα στο τάδε σπίτι. Μια οικογένεια την έβγαλα από τα κεραμίδια με τον άντρα και το παιδί.

Συνολικά έβγαλα 15 άτομα. Τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο», περιέγραψε. «Οι συνθήκες ήταν τραγικές, αλλά επειδή εγώ είμαι παλιός βαρκάρης έβγαλα 4 πλημμύρες στο χωριό», ανέφερε λέγοντας πως αυτή ήταν η χειρότερη.

«Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά επειδή είμαι παλιός βαρκάρης κι έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ήταν η χειρότερη πλημμύρα. Δεν υπάρχουν σπίτια, τίποτα στο χωριό» εξήγησε ο 80χρονος.

«Μου έλεγαν να “σε πληρώσω”. Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο» συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share