Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Ελεονώρα Μελέτη: «Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram;» - Κουνάει το δάχτυλο στους χρήστες των social media με αφορμή τις τραγωδίες που βιώνει η Ελλάδα (photo)

«Η βοή της πολυλογίας των social media δεν αποσκοπεί πουθενά, εκτονώνεται εδώ και μένει εδώ»

8 Σεπτεμβρίου 2023 13:44
Ελεονώρα Μελέτη: «Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram;» - Κουνάει το δάχτυλο στους χρήστες των social media με αφορμή τις τραγωδίες που βιώνει η Ελλάδα (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

H Ελεονώρα Μελέτη με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram σχολίασε τις οργισμένες αντιδράσεις που παρατηρεί από τους χρήστες των social media με αφορμή τις τραγωδίες που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και τα θέματα που απασχολούν ευρέως το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη είχε προκαλέσει η ιστορία ενός μωρού το οποίο οι γονείς του εγκατέλειψαν, λόγω αναπηρίας.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega εξέφρασε τις σκέψεις και του προβληματισμούς της για τα σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά ή τις πλημμύρες που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel.

«Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram; Η κριτική από τον καναπέ θα οδηγήσει σε ανατροπές;»

«Αυτό που εμένα προσωπικά με προβληματίζει είναι πως μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις τραγωδίες του τόπου μας, υπάρχει άπλετος χρόνος, διάθεση, συχνά πιστεύω και ανάγκη για Stories με κοινωνικά καταγγελτικό χαρακτήρα χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποδέκτη, repost σε βαθυστόχαστα αποφθέγματα και όλα τα σχετικά. Συγχωρείστε με αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμβολή τους σε τόσο κρίσιμες για όλους μας στιγμές», ανέφερε αρχικά σε… story της στο Instagram και συνέχισε:

«Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή απλά η ανάγκη μας να ακουστούμε είναι τόσο μεγάλη; Και αν ναι, γιατί; Για να επέλθει η αλλαγή ή για να “αισθανθούμε”; Η κριτική μέσω γενικεύσεων από τον καναπέ μας θα οδηγήσει σε ανατροπές ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;».

Για να προσθέσει ακολούθως: «Όλη αυτή η ηθική φιλοσοφία που εκφράζει ο καθένας εδώ μέσα είναι και στάση ζωής; Αποτυπώνεται μέσα από το προσωπικό μας στίγμα και στην κοινωνία ή απλά κουνάμε δάκτυλο; Και αν ναι γιατί δεν διάγουμε βίον ενάρεστο όπως οι φιλοσοφίες μας;

Αυτά σκέφτομαι και καταλήγω πως τελικά ακόμη και ο θάνατος σπουδαίων προσώπων με τα γνωστά rip όπως και όλη αυτή η φασαρία και η βοή της πολυλογίας που πιάνει τα social media με αφορμή κάθε κακό δεν αποσκοπεί πουθενά παρά σε μια αυτοέκφραση που εκτονώνεται εδώ και μένει εδώ. Καμιά ουσία. Και ναι, εγώ μόλις έκανα το ίδιο».

H Ελεονώρα Μελέτη κουνάει το δάχτυλο στους χρήστες των social media με αφορμή τις τραγωδίες που βιώνει η Ελλάδα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share