Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Θρήνος στην Πάτρα για τον χαμό της Σοφίας Αγγελοπούλου: Πέθανε ξαφνικά η 38χρονη μητέρα - Την βρήκε νεκρή ο άντρας της

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μέσα στο σπίτι της - Αφήνει πίσω ένα ανήλικο παιδάκι

8 Σεπτεμβρίου 2023 09:59
Θρήνος στην Πάτρα για τον χαμό της Σοφίας Αγγελοπούλου: Πέθανε ξαφνικά η 38χρονη μητέρα - Την βρήκε νεκρή ο άντρας της
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μέσα στο σπίτι της, στην Πάτρα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες άφησε την τελευταία της πνοή η 38χρονη Σοφία Αγγελοπούλου μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Η γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις από τον σύζυγό της Αγγελο Κοκκότη, που ειδοποίησε τις Αρχές, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ο θάνατος της 38χρονης μητέρας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 8/09/2023, στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών.

Πέθανε ο καθηγητής του Παντείου, Αναστάσιος Σταλίκας - Υπήρξε «πατέρας» της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Θάνατος καθηγητή Παντείου
Θάνατος καθηγητή Παντείου

Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αναστάσιος Σταλίκας, έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από σκληρή “μάχη” με τον καρκίνο. Υπήρξε «πατέρας» της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 22 Αυγούστου 1960 και η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη Αττικής.Ο Αναστάσιος Σταλίκας ήταν ο “πατέρας” της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και θεωρείτο πρωτοπόρος στο αντικείμενο της επιστήμης του. Ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και δίδασκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρίας.

Ήταν επίσης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, καθώς και επισκέπτης καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης σε άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, ότι έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παναγιωτόπουλος.

Ήταν κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος επιχειρήσεων και coach, συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στους τομείς της Κλινικής και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ερευνητικός του στόχος ήταν η μελέτη και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι “ανθίζουν” ψυχικά, η μελέτη δηλαδή της ευζωίας, κεντρικού αντικειμένου της Θετικής Ψυχολογίας.

Ήταν πτυχιούχος Ψυχολογίας του Concordia University, Montréal. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, Canada.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share