Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

«Καταρριπτικός» ο Γιάννης Καλλιάνος - «Μετά τις καταιγίδες έρχονται...» (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

8 Σεπτεμβρίου 2023 08:45
«Καταρριπτικός» ο Γιάννης Καλλιάνος - «Μετά τις καταιγίδες έρχονται...» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Συννεφιασμένη θα είναι η Παρασκευή (8/9) σε ολόκληρη τη χώρα, με την κακοκαιρία Daniel να αφήνει πίσω τις μεγάλες πληγές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές, ασθενούς έως και μέτριας έντασης, αναμένονται σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει η συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία από 21 – 29 βαθμούς και τους ανέμης στα 5 – 8 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 20 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι από 2 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο θα επιστρέψει ο ήλιος σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία έως 34 βαθμούς και τους ανέμους έως 8 μποφόρ.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ. Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά; Αναλυτικά ο καιρός μέχρι την Τρίτη (12/9).

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία Daniel σαρώνει για τρίτο 24ωρο τη χώρα, προκαλώντας τεράστιες πλημμύρες, ανυπολόγιστες καταστροφές και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (07/09).

Παράλληλα, για «βουτιά» κακοκαιρίας προειδοποίησε νωρίτερα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Στη δίνη του κυκλώνα η Ελλάδα τις επόμενες ώρες και μέχρι...»

Προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι οποίες, όμως, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως, στον νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα κυλήσει χωρίς προβλήματα, με λίγα μόνο φαινόμενα στα ανατολικά και νότια και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Η προοπτική του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-09-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-09-2023

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share