Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του «112» στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Συναγερμός σε όλη την Αθήνα για ακραία φαινόμενα

6 Σεπτεμβρίου 2023 20:29
Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του «112» στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μήνυμα στην Αττική έστειλε λίγο μετά τις 20:25 το 112 για την κακοκαιρία Daniel, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό μήνυμα αναφέρονται τα εξής: «Μήνυμα στις 20:25. Σε εξέλιξη βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα 112 στην Αττική
Μήνυμα 112 στην Αττική

Κακοκαιρία Daniel: Τελευταία στιγμή γλύτωσαν γυναίκες από πνιγμό στο κέντρο της Αθήνας - Συγκλονιστικά βίντεο με πεζούς να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά

Χάος επικράτησε στην Αθήνα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ έξω από τον σταθμό Ευαγγελισμός τα ορμητικά νερά που δημιουργήθηκαν, παρέσυραν μια γυναίκα που διέσχιζε τον δρόμο.

Σχετικό βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει την γυναίκα να έχει πέσει κάτω και να την παρασύρει το νερό, όσο εκείνη φωνάζει. Μάλιστα, προσπαθεί να κρατηθεί από μια κολώνα, όμως δεν τα καταφέρνει και τα νερά την παρασύρουν.

Επίσης, διακρίνονται άλλα άτομα να κρατάνε ο ένας τον άλλον και να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο. Στα πλάνα φαίνεται ότι το νερό ρέει ορμητικά προς το πλάι του δρόμου, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία.

Σημειώνεται, ότι προσωρινά έκλεισε και ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους, με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να κάνουν στάση. Επίσης, προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται και στο σταθμό «Μοναστηράκι», ο οποίος έχει κλείσει, αφού μπήκαν μέσα τα νερά της βροχής.

Πλημμύρισε και το Μοναστηράκι

Αντίστοιχα, απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν και στο Μοναστηράκι, όπου ο σταθμός πλημμύρισε, ενώ η οδός Πανδρόσου έγινε χείμαρρος.

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας που καταπλακώθηκε από όχημα στην Καρδίτσα - Βρέθηκε στην περιοχή Ελληνόπυργος (video)

Και τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία Daniel. Η σορός 82χρονου ανασύρθηκε, κάτω από όχημα που τον καταπλάκωσε στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Ο ηλικιωμένος άνδρας αγνοούνταν από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης (6/9).

Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό της κακοκαιρίας. Την Τρίτη είχε εντοπιστεί νεκρός άνδρας 51 ετών στον Άγιο Γεώργιο Βόλου, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Ενώ νωρίτερα, την Τετάρτη, σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας. Τη γυναίκα ηλικίας 85 ετών αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share