Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της Attica Group για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον καταπέλτη του Blue Horizon: «Αδιανόητες σκηνές - Διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που...» (video)

«Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου»

6 Σεπτεμβρίου 2023 17:29
Ανακοίνωση της Attica Group για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στον καταπέλτη του Blue Horizon: «Αδιανόητες σκηνές - Διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που...» (video)
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Για «αδιανόητες σκηνές που δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου» κάνει λόγω η Attica Group στην οποία ανήκει το Blue Horizon στον καταπέλτη του οποίου συνέβη το τραγικό περιστατικό που κατέληξε στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Στην ίδια ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία σημειώνει πως «παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας».

Η ανακοίνωση της Attica Group: «Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας».

Blue Horizon: «Τον άφησαν στο έλεός του να πνιγεί» - Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη που έζησε λεπτό προς λεπτό τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη (video)

Ένας από τους επιβάτες της Blue Horizon μίλησε ζωντανά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για όσα είδε και βίωσε την νύχτα της Τρίτης (5/6).

Ο κ. Δημήτρης περιγράφει την αδιαφορία του πληρώματος απέναντι στον άτυχο 36χρονο που πνίγηκε στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο.

«Όταν ξεκίνησε το πλοίο, βλέπουμε το παλικάρι να προσπαθεί να μπει μέσα και άρχισαν να τον σπρώχνουν. Όλοι φώναζαν να τον αφήσει γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα γίνει το κακό. Συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει το παιδί στη θάλασσα και να στροβιλίζεται με τη δίνη του νερού.

Το τραγικό είναι ότι ενώ κάνεις το πρώτο λάθος και τον πετάς στη θάλασσα, συνεχίζει με ένα ψυχρό βλέμμα και δίνεις το έναυσμα να ξεκινήσει το πλοίο. Έγκλημα είναι, δεν χωράει αμφιβολία. Δεν έγινε καμία προσπάθησε να τον σώσουν. Τον άφησαν στο έλεος του να πνιγεί.

Το παιδί δυστυχώς πνίγηκε. Έκανε το νεύμα και δεν έκανε μια προσπάθεια να πετάξει ένα σωσίβιο ή να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα να τον σώσει. Το βίντεο που έβγαλε μια κοπέλα το έστειλα στο Λιμεναρχείο. Έκανα μια προσπάθεια να μιλήσω μαζί τους αλλά δεν ξέρω αν δόθηκε και σήμα ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Το καράβι έφυγε κανονικά, σαν να μη συνέβη τίποτα. Καμία ανακοίνωση, τίποτα. Φεύγει το πλοίο, πήγαν κάποιοι άνθρωποι τον καπετάνιο να του πουν τι έγινε, τους έκλεισε την πόρτα. Δεν ασχολήθηκε καν να μάθει το γεγονός. Κάποια στιγμή βγαίνει ανακοίνωση ότι θα σταματήσει το πλοίο και κάποια στιγμή ακούγεται ότι για το συμβάν δεν υπάρχει ευθύνη του πλοίο. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο άλλο καράβι και μετά έγινε και στο Blue Horizon. Με εντολή εισαγγελέα γύρισε το καράβι πίσω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share