Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα

Δεν υπήρξε τραυματισμός

5 Σεπτεμβρίου 2023 20:39
Κακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα
Από Ανθή Κουρεντζή

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βόλο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με το Γηροκομείο της περιοχής να εκκενώνεται, ενώ από τα φαινόμενα κατέρρευσε και μια πτέρυγα του κτιρίου.

Με την ευκαιρία, δείτε τις προειδοποιήσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος. Θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Στο Γηροκομείο επικρατούν συνθήκες αλλοφροσύνης και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο μεταξύ, στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες κατοικίες και περιουσίες έχουν καταστραφεί, χωρίς οι πολίτες να έχουν βοήθεια από πουθενά.

Κακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα
Κακοκαιρία «Daniel»: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα

Κακοκαιρία «Daniel»: Δραματική έκκληση Μπέου - «Δεν έχουμε ρεύμα στο 90% της πόλης - Δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας» (video)

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο, μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του στον ANT1. Με την ευκαιρία, δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες από την κακοκαιρία.

«Η εικόνα είναι τραγική γιατί με τον θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Δεν είναι θέμα υποδομών γιατί αν ήταν δεν θα είχαμε πρόβλημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τόσο στον Ιανό όσο και στη Μάνδρα το νερό που έχει πέσει στο Βόλο το νερό είναι 50% περισσότερο. Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μια μικρή λίμνη. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε ρεύμα στο 90% της πόλης. Δεν υπάρχει ίντερνετ, δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας. Κάνουμε προσπάθεια με γκρέιντερ να απεγκλωβίσουμε οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

Παράλληλα για τις ανθρώπινες απώλειες, για τις οποίες είχε μιλήσει και νωρίτερα, ανέφερε: «Είναι μια κατάσταση, αισθάνομαι τόσο κουρασμένος και απογοητευμένος γιατί δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μας. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Έχω βγάλει ανακοινώσεις από χθες και δυστυχώς είχαμε δύο απώλειες ζωές γιατί πήγαν να ταΐσουν τα πρόβατα. Εγώ λέω δύο μακάρι να είναι ένας. Ψάχνουμε από τις 12:00 το μεσημέρι. Ολόκληρος χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο, ο γιος βγήκε, ο πατέρας ακόμη ψάχνουν να τον βρουν…»

Τέλος, για τις επόμενες ώρες στο Βόλο, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Δυστυχώς οι προβλέψεις είναι πολύ δυσάρεστες. Κάνω μια έκκληση να παραμείνουν στα σπίτια να ανεβούν όσο μπορούν πιο ψηλά. Θα συνεχίσει να βρέχει μέχρι αύριο. Από τη στιγμή που έχουν ξεχειλίσει οι ποταμοί έχει μπει το νερό μέσα στην πόλη. Είναι να τρελαίνεσαι. Δεν είναι χιόνι που έλεγα είμαι οργανωμένος. Εδώ πού να πάει το νερό; Να το πιούμε; Έχουμε ξεφύγει από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Ο θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε θύματα. Εδώ είμαστε τον Βόλο να τον ξανακάνουμε όμορφο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share