Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Τον «κατακλυσμό του Νώε» θα θυμίζει η χώρα - Ηχηρό «καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό (video)

Σαρώνει την Ελλάδα η κακοκαιρία «Daniel»

4 Σεπτεμβρίου 2023 22:01
Τον «κατακλυσμό του Νώε» θα θυμίζει η χώρα - Ηχηρό «καμπανάκι» από τον Τάσο Αρνιακό (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Τον «κατακλυσμό του Νώε» θα θυμίζει η χώρα με την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel». Ήδη, έχει ηχήσει το 112 σε οχτώ περιοχές και οι επόμενες ώρες είναι πραγματικά κρίσιμες. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο Τάσος Αρνιακός, όπως κάθε βράδυ μέσα από το κεντρικό δελτίο καιρού του ΑΝΤ1 έκανε την πρόγνωση του για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και ποιές περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Κακοκαιρία «Daniel»: «Καταποντισμός» από το meteo - Αυτές οι περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Κακοκαιρία «Daniel»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται να προκαλέσει η ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση από την Χριστίνα Σούζη.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές να είναι ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι η Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας), οι Σποράδες, η Πιερία, η ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία), η ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία) και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία).

Κακοκαιρία «Daniel»: «Καταποντισμός» από το meteo - Αυτές οι περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Φθώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο) αναμένονται πάνω από 500 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Επιπλέον, αναμένονται ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ), σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και συνέχιση των καταιγίδων και την Πέμπτη, με βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης παραμένει στην Κατηγορία 5 (Ακραία).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share