Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για νέες ταυτότητες: «Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία»

«Να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά»

31 Αυγούστου 2023 17:09
Παρέμβαση Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για νέες ταυτότητες: «Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Αναλυτικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε: «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη». Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

«Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά! Η εκκλησία αγαπά ακόμα και όσους έχουν ιδιορρυθμίες» - Πήρε θέση ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ (Video)

Mία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση για το κόμμα ΝΙΚΗ έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) για το θέμα της εμπλοκής της θρησκευτικής ζωής στα πολιτικά και ειδικότερα η επιρροή ορισμένων ιερέων που στηρίζουν συγκεκριμένες κομματικές και πολιτικές κατευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα "θαύματα" της 1ης κάλπης! Η "ΝΙΚΗ" του Δημήτρη Νατσιού και η "Πλεύση" της Ζωής προς την... "ελευθερία" - Ποια είναι τα δύο κόμματα που έκαναν την έκπληξη

Πήρε θέση ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ

Μιλώντας στο OPEN τόνισε πως «η εκκλησία αγαπά όλους τους Έλληνες και δεν κάνει διακρίσεις ακόμα και αν αυτοί έχουν ιδιομορφίες».

Το ζήτημα που απασχολεί κατά κόρον την κεφαλή της εκκλησίας είναι ο κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο έφτασε μια ανάσα στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το να μπει στη Βουλή και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει τελικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ: «Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά»

Αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΟPEN: «Θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς. Θα ακούσουμε την εισήγηση, τις απόψεις όλων των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα.

Βεβαίως συζητείται (το ζήτημα της παρέμβασης ιερέων στα πολιτικά). Μέχρι το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα αυτό το νόημα έχει. Έχει την επικεφαλίδα, επανευαγγελισμός και ανασυγκρότηση της ενορίας και θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε όλα τα πράγματα, θα πούμε τις απόψεις μας, θα καταλήξουμε και θα σας καλέσουμε όλους μαζί να συνεκτελέσουμε».

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει, σχολίασε: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε πως γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες».

Για το κόμμα Νίκη σχολίασε: «μέσα σε αυτό το πνεύμα, όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share