Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Ελπίδα για τη νέα γενιά: Η 21χρονη Αντωνία από τον Τύρναβο ξυπνάει στις 6 το πρωί, βόσκει 600 πρόβατα και μετακινείται με άλογο

Η ζωή μιας σύγχρονης «αμαζόνας»

31 Αυγούστου 2023 16:34
Ελπίδα για τη νέα γενιά: Η 21χρονη Αντωνία από τον Τύρναβο ξυπνάει στις 6 το πρωί, βόσκει 600 πρόβατα και μετακινείται με άλογο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την 21χρονη Αντωνία από το Δαμάσι Τυρνάβου η ζωή είναι αρκετά διαφορετική από τα υπόλοιπα συνομήλικα νέα παιδιά. Η ζωή της ξεκινάει στις 6 το πρωί καθημερινά και δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά όπως κάνουν αρκετοί νέοι στην ηλικία της αλλά το άλογό της. Καθώς στα βοσκοτόπια του Δαμασίου, υπάρχει και αυτή η ζωή. Η ίδια βόσκει 600 πρόβατα και δίνει ελπίδα για τη νέα γενιά.

Τύρναβος: 21χρονη σύγχρονη «αμαζόνα»

Η 21χρονη Αντωνία και σύμφωνα και με το ρεπορταζ του tirnavospress.gr ξεκινάει καθημερινά νωρίς το πρωί και καβαλάει το άλογό της και πηγαίνει στη δουλειά. Η Αντωνία ασχολείται με την κτηνοτροφία και όπως λέει η ίδια της αρέσει πολύ και μέσα στις αρμοδιότητές της είναι να βοσκήσει 600 πρόβατα. Όπως αναφέρει και η ίδια της αρέσει πολύ και αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά από πολύ μικρή ηλικία. Ενώ αυτή είναι η 18χρονη μαθήτρια που έγινε δεκτή στο Harvard.

Η «αμαζόνα» ιππεύει το άλογό της και βόσκει 600 πρόβατα

Η ημέρα της ξεκινά στις 6 το πρωί με τάισμα, καθαριότητες, άρμεγμα, πότισμα των ζώων κατά ομάδες και νωρίς κατά τις 10 ιππεύει το άλογό της για να μπορεί να ελέγξει τα 600 πρόβατα και κατσίκια στη βόσκηση τους. Παρά τις δυσκολίες, η χαρά στο πρόσωπο της και το χαμόγελο της σύγχρονης “αμαζόνας” πάνω στο άλογο δείχνουν ότι είναι περήφανη για τη δουλειά της και τα ζώα της.

Λάρισα: Αυτός είναι ο μαθητής του ΕΠΑΛ Τυρνάβου που έγινε viral - Στα διαλείμματα επισκευάζει τα θρανία

Ο νεαρός προτίμησε στο κενό του να κάνει κάτι δημιουργικό και χρήσιμο χωρίς να σκέφτεται ότι ξοδεύει τον ελάχιστο ελεύθερό του χρόνο ενώ θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί διαφορετικά όπως πολλά παιδιά στην ηλικία του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share